Εξέχοντες ιδιωτικοί επιχειρηματικοί τομείς στην Ταϊλάνδη δείχνουν υποστήριξη στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία τον Οκτώβριο για την επιτάχυνση της ανάκαμψης της οικονομίας της Ταϊλάνδης

Εθνική -

Εξέχοντες ιδιωτικοί επιχειρηματικοί τομείς στην Ταϊλάνδη έδειξαν υποστήριξη στο σχέδιο της κυβέρνησης να επιταχύνει το άνοιγμα της χώρας για να αναζωογονηθεί η εγχώρια οικονομία αφότου ο Πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha ανακοίνωσε την πολιτική για άνοιγμα της χώρας εντός 120 ημερών ή περίπου στα μέσα έως τα τέλη Οκτωβρίου 2021, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Sanan Angubolkul, Πρόεδρος της Ταϊλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο (TCC), είπε στους δημοσιογράφους ότι η Το "Phuket Sandbox" ανοίγει την 1η Ιουλίου θα αναγνωρίσει διεθνώς ότι η Ταϊλάνδη μπορεί να ελέγξει το ξέσπασμα του Covid-19 στο νησί. Η επιτυχία του Phuket Sandbox θα προσαρμοστεί σε άλλους τουριστικούς προορισμούς στο επόμενο βήμα.

Εάν η χώρα ανοίξει ξανά σε 120 ημέρες και περισσότεροι από 300,000 ξένοι τουρίστες ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περίπου 1 εκατομμύριο τουρίστες θα επισκεφθούν την Ταϊλάνδη με δαπάνη 50,000 μπατ ανά άτομο ανά ταξίδι. Ως εκ τούτου, τα έσοδα από τους ξένους τουρίστες θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια Bt το τέταρτο τρίμηνο και το ΑΕΠ είναι έως και 0.3 τοις εκατό φέτος από μια προηγούμενη χαμηλότερη εκτίμηση, σύμφωνα με την εκτίμηση της TCC.

Kriengkrai Thiennukul, Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδία Ταϊλανδικών Βιομηχανιών (FTI), επαίνεσε την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της χώρας και είπε ότι θα επηρεάσει τη συνολική οικονομία φέτος με όρους καλύτερης ανάπτυξης και θα δημιουργήσει σημαντική οικονομική ανάκαμψη και εισόδημα δισεκατομμυρίων μπατ, ειδικά κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Auttapol Rerkpiboon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PTT Public Company Limited, δήλωσε ότι η επαναλειτουργία της χώρας αυτή τη στιγμή θα δημιουργήσει μεγαλύτερη οικονομική ώθηση, ειδικά στον τουριστικό τομέα.

«Εάν η χώρα μπορεί να υποδεχθεί ξένους τουρίστες όπως έχει προγραμματιστεί, θα επιτρέψει στον τουρισμό να επεκταθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο, που είναι η υψηλή περίοδος του τουρισμού της Ταϊλάνδης, καθώς και να οδηγήσει την εγχώρια κατανάλωση σύμφωνα με την επέκταση του τουρισμού», πρόσθεσε η Auttapol.

Jareeporn Jarukornsakul, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου της WHA Corporation PCL, ανέφερε ότι όσο πιο γρήγορα ανοίξει η χώρα, τόσο καλύτερη είναι η επένδυση της χώρας, επειδή πολλοί ξένοι επενδυτές περιμένουν να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη για να παρατηρήσουν τη γη τους, να δημιουργήσουν εργοστάσια, να διαπραγματευτούν επιχειρήσεις και να αγοράσουν νέες δραστηριότητες. Η επαναλειτουργία θα βελτίωνε και τις ξένες επενδύσεις φέτος. Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί καλά τη διαδικασία και πρέπει να επιταχύνει τον εμβολιασμό για να αποτρέψει την εξάπλωση και να οικοδομήσει εμπιστοσύνη μεταξύ των εισερχόμενων αλλοδαπών.

Tassapon Bijleveld, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Asia Aviation Public Company Limited (Air Asia), συμφώνησε με την πολιτική αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επισπεύσει τον εμβολιασμό για να δημιουργήσει πλήρως ομαδική ανοσία εντός δύο μηνών πριν ανοίξουν τα σύνορα για να επιτρέψουν στους εμβολιασμένους αλλοδαπούς να επισκεφθούν ευρύτερες περιοχές της χώρας.

Minor International Public Company Limited εξέδωσε επίσης δήλωση του Προέδρου William Ellwood Heinecke, δηλώνοντας ότι η πολιτική επαναλειτουργίας αυτής της χώρας έδειξε την προθυμία του Πρωθυπουργού να σχεδιάσει το μέλλον της χώρας και ήταν λογική και συνετή για τον κυβερνητικό τομέα. Το σχέδιο θα λάβει πλήρη υποστήριξη από τον ιδιωτικό τομέα και το ευρύ κοινό των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό Covid-19.

Η δήλωση έγραφε: «Είναι πλέον μια πραγματικότητα που όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν και μπορεί να πρέπει να ζήσουν με αυτήν την πανδημία, που είναι πλέον πιθανή επιδημία, επ' αόριστον. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξουμε τη χώρα για να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας της Ταϊλάνδης».

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN έγραψαν ένα λεπτομερές άρθρο νωρίτερα σήμερα για τις μικτές αντιδράσεις στο σχέδιο για το άνοιγμα της χώρας, με τους επιχειρηματικούς και τουριστικούς τομείς να επευφημούν την κίνηση, ενώ γιατροί και ορισμένοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης εξέφρασαν ανησυχία.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, Parler, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.