Ανάλυση: Καθώς ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ανακοινώνει ότι η χώρα θα ανοίξει ξανά εντός 120 ημερών η τουριστική βιομηχανία επευφημούν, οι γιατροί ανησυχούν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Επιβολή του νόμου Pattaya

Ακολουθεί μια ανάλυση/άποψη των πρόσφατων ειδήσεων αυτή την εβδομάδα στην Ταϊλάνδη σχετικά με τα σχέδια να «ξανοίξει» η χώρα στους εμβολιασμένους ξένους τουρίστες, ουσιαστικά πλήρως, εντός 120 ημερών, περίπου στα μέσα Οκτωβρίου και στην αρχή του τριμήνου. 4, που ονομάζεται επίσης «High Season» στην Ταϊλάνδη.

  120 ημέρες.

Αυτή ήταν η ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Prayut Chan O'Cha νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην εθνική τηλεοπτική εκπομπή primetime που συγκέντρωσε δυναμικά ποικίλες απόψεις, ειδικά από τον οικονομικό και ιατρικό τομέα.

Πρώτον, αν χάσατε την ανακοίνωση, καθώς δεν θα εξετάσω όλα όσα είπε σε βάθος, μπορείτε να το ελέγξετε, επικοινωνώντας εδώ.

Η ανακοίνωση φαινόταν να αιχμαλωτίζει πολλούς ανθρώπους, αν και στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει δηλώσει τον Οκτώβριο ως μια ευρύτερη ημερομηνία επανέναρξης πολλές, πολλές φορές και η δήλωση του πρωθυπουργού στην primetime ήταν περισσότερο «Ναι, πρόκειται να συμβεί» επιβεβαίωση παρά έκπληξη για όσους παρακολουθούν τακτικά τα πράγματα στα παρασκήνια.

Ωστόσο, φαίνεται τώρα ότι η ευρύτερη ημερομηνία επαναλειτουργίας μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία του "Phuket Sandbox", ένα σχέδιο επαναφοράς αλλοδαπών εμβολιασμένων τουριστών στο νησί Πουκέτ σύμφωνα με αυτό που φαίνεται να είναι όλο και πιο μεγάλος αριθμός κανόνων, εγγράφων, δοκιμών, περιορισμών και άλλων μέτρων που έχουν προκαλέσει αρκετά αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Φυσικά, με τον αριθμό των κανόνων που προτείνονται για το Sandbox (Τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό, παρεμπιπτόντως, που μπορεί να αλλάξει μέχρι το τέλος της ημέρας σήμερα, καθώς η CCSA πρόκειται να συζητήσει τα μέτρα σήμερα το πρωί, αλλά από την ώρα του Τύπου.) πολλοί ανησυχούν ότι αυτοί οι κανόνες ενδέχεται να ισχύουν σε οποιοδήποτε σύνολο του Οκτωβρίου που ανοίγει ξανά. Αν και ορισμένοι κανόνες είναι πολύ πιθανοί, είναι απίθανο οι περισσότεροι από αυτούς να ισχύουν για ευρεία επαναλειτουργία.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το Phuket Sandbox, όπως το σχέδιο Pattaya «Move On». και παρόμοιες δοκιμές για Koh Samui, Koh Phangan, κ.λπ ΤΕΣΤ. Όλα έχουν σχεδιαστεί ως ουσιαστικά πειράματα συλλογής δεδομένων για να εκτιμηθεί ο πραγματικός κίνδυνος να μπουν εμβολιασμένοι ξένοι τουρίστες χωρίς καραντίνα. Η ίδια ακριβώς διαδικασία συνέβη πέρυσι όταν ξεκίνησε το εναλλακτικό πρόγραμμα κρατικής καραντίνας και η διαδικασία ειδικής τουριστικής βίζας, που αμφότερες χαλάρωσαν σημαντικά όσο περνούσε ο καιρός και το ίδιο θα συνέβαινε σχεδόν σίγουρα και εδώ. Το Sandbox, το Move On, οι Sealed Routes και άλλα σχέδια δεν είναι το «μεγάλο άνοιγμα» που περίμεναν πολλοί, αλλά βασικά η Ταϊλάνδη βυθίζει αργά το δάχτυλό της στο νερό και προχωρά προσεκτικά.

Όσοι παρακολούθησαν τη διαδικασία της καραντίνας πέρυσι και η χώρα επέτρεψε πολύ αργά την είσοδο σε ανθρώπους, ειδικά κατοίκους εξωτερικού, θα θυμάται ότι οι αρχικοί κανόνες άλλαξαν με ταχύτητα φωτός και ξεκίνησαν εξαιρετικά αυστηροί ενώ τελικά χαλαρώνει και χαλαρώνει, κυρίως μόνο μέσα σε λίγους μήνες. Αυτή φαίνεται να είναι παρόμοια κατάσταση μέχρι στιγμής.

Ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σχετικά με το άνοιγμα της χώρας εντός 120 ημερών, παραδέχτηκε ότι υπήρχε κάποιος κίνδυνος σε αυτό, αλλά ότι ο οικονομικός πόνος που αντιμετώπιζαν πολλοί, ειδικά από την τουριστική βιομηχανία που αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας της Ταϊλάνδης. (Επίσημα γύρω στο 14%, αν και οι εκτιμήσεις ποικίλλουν με βάση την πηγή. Ανεπίσημα, ωστόσο, πλησιάζει το 20% καθώς τα επίσημα νούμερα δεν αφορούν τον τεράστιο «άτυπο» τομέα της τουριστικής βιομηχανίας, που περιλαμβάνει το «δεν» t υπάρχει» τομέας κόκκινων φαναριών) έπρεπε να ανακουφιστεί και τα «βάσανα του λαού» έπρεπε να διορθωθούν.

Ναι, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είναι ουσιαστικά κολλημένη μεταξύ ενός βράχου και ενός σκληρού τόπου.

Η απώλεια της δεύτερης συνεχόμενης υψηλής σεζόν θα είναι πιθανότατα το τελευταίο πλήγμα για πολλές επιχειρήσεις, αλλά το να αφήσουν τις πύλες να ανοίξουν ξανά στους τουρίστες θα μπορούσε πράγματι να προκαλέσει ανησυχίες γιατρούς, παραλλαγές εισόδου στη χώρα και κόστος ζωής των Ταϊλανδών πολιτών και πρώην κάτοικοι. Υπάρχουν σοβαρές (και βάσιμες) ανησυχίες και από τις δύο πλευρές, με το σύνολο της τουριστικής υποδομής της χώρας να κινδυνεύει αν δεν βρουν τρόπο να αφήσουν τον κόσμο να επιστρέψει χωρίς ασφυκτικές απαιτήσεις και καραντίνες, αλλά και βάσιμες ανησυχίες που προβάλλουν επιφανείς γιατροί αφού Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης ότι το άνοιγμα εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους γύρω από τον Covid-19.

Τουριστικοί προορισμοί όπως η Πατάγια, το Πουκέτ, το Κο Σαμούι και ορισμένοι άλλοι έχουν κλονιστεί από τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες του Covid-19 και μεγάλα τμήματα της τουριστικής υποδομής τους έχουν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι αξιωματούχοι του τουρισμού ανησυχούν βαθιά για τις ζημιές στις υποδομές και την «εμφάνιση και αίσθηση» ορισμένων περιοχών όπως η Walking Street στην Πατάγια και η Πατόνγκ στο Πουκέτ, που στο παρελθόν υποδέχονταν χιλιάδες τουρίστες τη νύχτα. Αν και είναι αλήθεια ότι οι δημοφιλείς περιοχές μεταναστών αυτών των τόπων εξακολουθούν να τα πηγαίνουν σχετικά καλά παρά την κατάσταση του Covid-19, δεν είναι αυτά που προσελκύουν πλήθη ή για τα οποία είναι γνωστές οι περιοχές.

Επιπλέον, οι τρέχοντες συνεχιζόμενοι μήνες του κλεισίματος του Covid-19 και η πανεθνική απαγόρευση του αλκοόλ σε εστιατόρια και όλα τα μπαρ και η νυχτερινή ζωή που κλείνουν έχουν πλήξει περαιτέρω έναν κλάδο που έχει ήδη καταστρέψει. Μόλις πρόσφατα η βιομηχανία του θεάματος συνήλθε και απαίτησε είτε σημαντική οικονομική βοήθεια (από τα οποία δεν έχει γίνει καθόλου) ή να ανοίξουν ξανά τις επιχειρήσεις τους υπό αυστηρούς κανόνες, καθώς πολλοί φοβούνται ότι αν δεν μπορούν να ανοίξουν σύντομα, δεν θα είναι καν εκεί για να υποδεχθούν τους τουρίστες τον Οκτώβριο.

Εξέχοντες γιατροί, ωστόσο, όπως ο Thira Woratanarat και ο Dr. Yong Poovorawan, εν τω μεταξύ, ανησυχούν βαθιά για το ανακοινωθέν άνοιγμα, τονίζοντας ότι φοβούνται ότι αρκετός πληθυσμός της Ταϊλάνδης δεν θα εμβολιαστεί εγκαίρως για το ανακοινωθέν άνοιγμα και/ή το άνοιγμα, παρά το γεγονός ότι εάν πρόκειται για πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες, θα μπορούσε να φέρει παραλλαγές του ιού Covid-19 που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω απώλεια ζωών και πίεση στο νοσοκομειακό σύστημα της Ταϊλάνδης.

Η Ταϊλάνδη έχει αύξησε τις αγορές εμβολίων και τώρα επιτρέπει σε ιδιωτικούς οργανισμούς και κυβερνήσεις να αποκτήσουν το δικό τους όπως έκανε η Πατάγια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, που θα βοηθήσει σημαντικά και την κατάσταση. Είναι όμως αρκετοί τέσσερις μήνες ώστε η Ταϊλάνδη να εμβολιάσει αρκετό από τον πληθυσμό της για να μειώσει τον οποιονδήποτε ουσιαστικό κίνδυνο να μπουν τουρίστες;

Είναι δύσκολο να το πω. Το πρόγραμμα εμβολιασμού μέχρι στιγμής ήταν τουλάχιστον δύσκολο να πούμε, αλλά καθώς η Ταϊλάνδη αρχίζει να βρίσκει τα θεμέλιά της και να επεκτείνει το πρόγραμμα και οι προμήθειες εμβολίων αυξάνονται, η κατάσταση θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά. Η Ταϊλάνδη έχει ένα πολύ ικανό και μεγάλο πρόγραμμα εθελοντών εργαζομένων στον τομέα της υγείας άνω του ενός εκατομμυρίου που ήταν σημαντική δύναμη κατά το πρώτο κύμα Covid-19 των τελευταίων ετών και τα σχετικά κλεισίματα και θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά σε αυτό το πρόγραμμα, βρίσκοντας αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο σε αγροτικές περιοχές.

Τουριστικοί προορισμοί όπως Το Πουκέτ πλησιάζει ήδη γρήγορα το 70% του εμβολιασμένου πληθυσμού του και άλλα τουριστικά hotspot έχουν επίσης δοθεί προτεραιότητα με το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ταϊλάνδη, καθώς η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δηλώνει συνεχώς ότι αναγνωρίζει τη σημασία του τουρισμού για την οικονομία. Το Koh Larn είναι ήδη πάνω από το 70%, ένα δημοφιλές τουριστικό νησί στα ανοικτά των ακτών της Pattaya, και στοχεύει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα τις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι της Ταϊλάνδης συνολικά παραμένουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο του συνολικού ποσοστού εμβολιασμένων και έχει πολύ δρόμο να διανύσει. Είναι απολύτως πιθανό ότι ορισμένοι κανόνες και περιορισμοί σχετικά με το πού μπορούν να πάνε οι τουρίστες θα ισχύσουν τον Οκτώβριο, αλλά η ανησυχία των γιατρών είναι ότι οι άνθρωποι, ειδικά οι υπήκοοι της Ταϊλάνδης και οι μετανάστες εργαζόμενοι που αναζητούν εργασία, θα εξακολουθούν να ταξιδεύουν μεταξύ των περιοχών, δυνητικά μεταδίδοντας τον Covid- 19 σε περισσότερες αγροτικές μη τουριστικές περιοχές και επηρεάζουν αυτές που κινδυνεύουν περισσότερο. Φυσικά, τα πορώδη σύνορα της Ταϊλάνδης και η δύσκολη πολιτική κατάσταση στη Μιανμάρ έχουν οδηγήσει ήδη σε πολλά άναρχα ταξίδια από μετανάστες εργάτες, αναμφισβήτητα μια σημαντική πηγή των πρόσφατων εστιών στην Ταϊλάνδη.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει πολλή δουλειά να κάνει όσον αφορά τους εμβολιασμούς, εάν θέλει πραγματικά να ανοίξει τη χώρα για την υψηλή περίοδο. Ελπίζω πραγματικά να τα καταφέρουν καθώς βρισκόταν στο έδαφος από τότε που ξέσπασε ο ιός Covid-19 στην Ταϊλάνδη, η οικονομία του τουρισμού και της φιλοξενίας το χρειάζεται πολύ - αλλά πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά, ενώ παράλληλα εξισορροπούμε την υγεία και την οικονομία.

Στο τέλος της ημέρας, τόσο η τουριστική βιομηχανία που επευφημεί την απόφαση για επανέναρξη της κατεστραμμένης βιομηχανίας όσο και οι γιατροί που προειδοποιούν για τους κινδύνους του Covid-19 είναι πιθανό να έχουν δίκιο. Ωστόσο, η λύση, προς το παρόν, είναι να εργαστούμε μαζί, αντί να διαλέξουμε πλευρά, να εξισορροπήσουμε και τους δύο παράγοντες, να εμβολιάσουμε (ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους) όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να είμαστε διαφανείς σχετικά με τις προκλήσεις που έρχονται χωρίς να παίζουμε το παιχνίδι ευθυνών.

Είναι ο Οκτώβριος του 2021 - Ας ελπίσουμε ότι θα λειτουργήσει. Είναι τόσο εύκολο να είσαι αρνητικός, ειδικά με πολλές κατεστραμμένες υποσχέσεις και αθετημένες ελπίδες και τόσο δύσκολο όσο ήταν ο τελευταίος ενάμιση χρόνο, αλλά αντί να βασίζεσαι στην αρνητικότητα και το δάχτυλο αν ενωθούμε και χτίσαμε σταθερές λύσεις μαζί, αυτή η κατάσταση μπορεί να επιλυθεί και μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τόσο το ιατρικό σύστημα της Ταϊλάνδης προστατεύεται (καθώς και εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο από τον Covid-19) και ότι η οικονομία μπορεί να ανακάμψει, οδηγούμενη από την κατεστραμμένη τουριστική βιομηχανία.

Και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, για όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη για δύο χρόνια για πολλούς, μπορούν να επιστρέψουν σε μια χώρα που έχει ανακάμψει περιβαλλοντικά απόλυτα όμορφα σε πολλούς τομείς και περιμένει την επιστροφή τους.

Άνταμ Τζαντ

Συνιδιοκτήτης, TPN Media, 18 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

 

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.25 (4 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/