Η εισβολή της Ταϊλάνδης πλήττει τη σκηνή της ποπ κουλτούρας της Ασίας-δελτίο τύπου

Το παρακάτω είναι ένα δελτίο τύπου από την Affluent Creation, οι δηλώσεις τους είναι εξ ολοκλήρου δικές τους.

 

Οι Ταϊλανδοί ηθοποιοί αρέσουν Μάριο Μάυρερ, Nonkul Chanon, και Κόλπος Kanawut έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια οπαδούς σε διεθνή κλίμακα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και οι τρεις έχουν αποκτήσει μια σταθερή βάση θαυμαστών όχι μόνο στην Ταϊλάνδη, αλλά και στην Κίνα, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, ακόμη και τη Νότια Κορέα. 

Χάρη στις προόδους της τεχνολογίας, όπως οι εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες Διαδικτύου που χαρακτηρίζονται από smartphone και tablet με δυνατότητα 5G, η ροή και η συνδεσιμότητα έχουν κάνει τον κόσμο μικρότερο και πολύ παγκόσμιο περιεχόμενο πιο προσιτό. Οι δραματικές σειρές και οι ταινίες της Ταϊλάνδης έχουν πλέον ισχυρό αντίκτυπο στο εξωτερικό, δημιουργώντας τη δική τους τεράστια λατρεία που ανταγωνίζεται εκείνες της K-Pop μουσικής και των θαυμαστών K-drama. 

Στις Φιλιππίνες, μια χώρα γνωστή για το ότι ασπάζεται τη διεθνή ποπ κουλτούρα όσο καμία άλλη, η δημοτικότητα των διασημοτήτων της Ταϊλάνδης έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή ύψη. 

Μάριο Μάυρερ είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα. 

Το 2011, το Mario κυκλοφόρησε από ένα διεθνές πρακτορείο διασημοτήτων, το PUBLICITYASIA, σε κοινό σε όλη την περιοχή. Το πρακτορείο συνεχίζει να τον εκπροσωπεί για εμπορικά συμβόλαια στο εξωτερικό και τώρα εργάζεται για μια συμφωνία για να φέρει τον 32χρονο ηθοποιό πιο κοντά στο Χόλιγουντ. 

«Η δημοτικότητα του Mario στην περιοχή της Ασίας είναι άνευ προηγουμένου», λέει ο Joyce A. Ramirez, μακροχρόνιος συνεργάτης του ηθοποιού στο έργο και εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων. «Είναι σαν ένα καλό κρασί που γίνεται όλο και καλύτερο. Στην πραγματικότητα, δεν φαίνεται να γερνάει ποτέ». 

Ακολουθώντας τα βήματα του Μάριου είναι Chanon “Nonkul” Santinatornkul. Ο 24χρονος νεαρός ηθοποιός είναι περισσότερο γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ταινία «Bad Genius» του 2017. Το θρίλερ ληστείας για εφήβους θεωρείται ως η πιο επιτυχημένη ταϊλανδέζικη ταινία διεθνώς με εισπράξεις άνω των 42 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office. 

Πριν ακόμα γίνει ηθοποιός, 23 ετών Κόλπος Kanawut ήταν ήδη ένα περιζήτητο μοντέλο στην Μπανγκόκ που έχει εμφανιστεί σε πολλά εξώφυλλα περιοδικών. Ήταν όμως ο ρόλος του Gulf στο TharnType The Series, μια προσαρμογή ενός δημοφιλούς ταϊλανδέζικου διαδικτυακού μυθιστορήματος, που τον μετέτρεψε σε ένα από τα αγαπημένα διεθνή θαυμάσια. 

Και οι τρεις ηθοποιοί της Ταϊλάνδης λανσαρίστηκαν πρόσφατα από την TNT, μια μάρκα καρτοκινητής υπό τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών των Φιλιππίνων, την Smart Communications. 

«Η κίνηση του TNT έρχεται καθώς περισσότεροι Φιλιππινέζοι έχουν μετατραπεί σε μεγάλους θαυμαστές των ταϊλανδικών σειρών και ταινιών, υποχωρώντας στη λεγόμενη Ταϊλανδική Εισβολή, όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το φαινόμενο της αυξανόμενης προβολής της Ταϊλάνδης στη διεθνή σκηνή της ποπ κουλτούρας», λέει η Jane Jimenez. Basas, SVP και επικεφαλής του Consumer Wireless Business στην Smart Communications. 

Ως μέρος της καμπάνιας, ο Mario, ο Nonkul και ο Gulf ήταν τίτλοι μιας εικονικής συνάντησης θαυμαστών στις Φιλιππίνες. Με την ονομασία «TNTCON2021», το συμβάν έγινε αμέσως το αρ. 1 παγκόσμιο δημοφιλές θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης δημοφιλές αρ. 1 στην Ταϊλάνδη. 

Πράγματι, η τεχνολογία έδωσε τη δυνατότητα στους Mario, Nonkul και Gulf να αλληλεπιδρούν με τους θαυμαστές τους σε έναν εικονικό χώρο. Ενώ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν περιορίσει τις δυνατότητές τους να συναντήσουν και να χαιρετήσουν τους Φιλιππινέζους θαυμαστές τους με φυσική ιδιότητα, και οι τρεις είναι ωστόσο χαρούμενοι που θα συναντήσουν ξανά τους θαυμαστές τους σε μια χώρα που τους έχει ολόψυχα αγκαλιάσει ως δική τους.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/