Δύο εξέχοντες ηγέτες διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, ο Pai Daodin και ο Somyot, καταδικάστηκαν σήμερα με εγγύηση μετά από μήνες φυλάκισης για τις κατηγορίες της Ταϊλάνδης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ταϊλανδός δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα (TLHR)

Μπανγκόκ -

Σε δύο εξέχοντες ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας, τους Jatupat "Pai Daodin" Boonpattararaksa και Somyot Pruksakasemsuk, επιβλήθηκε προσωρινή εγγύηση από το Ποινικό Δικαστήριο της Μπανγκόκ σήμερα το απόγευμα, 23 Απριλίου, υπό τον όρο ότι δεν πρέπει να κάνουν ενέργειες που προσβάλλουν τη μοναρχία.

Και οι δύο συνελήφθησαν νωρίτερα αυτό το έτος για φερόμενη δυσφήμιση του Βασιλιά και της βασιλικής οικογένειας σύμφωνα με το Άρθρο 112 του Ποινικού Κώδικα, επίσης γνωστές ως κατηγορίες Lese Majeste της Ταϊλάνδης, και άλλες παρόμοιες κατηγορίες μετά από μια ολονύκτια διαδήλωση υπέρ της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο Thammasat το Σεπτέμβριος 2020.

Μια ομάδα ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το Ποινικό Δικαστήριο από τις 2:00 για να παράσχει ηθική υποστήριξη στους ηγέτες των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας προτού το Δικαστήριο εκδώσει επίσημα προσωρινή αποφυλάκιση γύρω στις 3:00 μ.μ. για εγγύηση 200,000 μπατ το καθένα.

Σύμφωνα με την προσωρινή απελευθέρωση, οι Pai Daodin και Somyot απαγορεύεται να κάνουν προσβλητικές αναφορές στη μοναρχία καθώς και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που σκόπιμα δυσφημούν το ανώτατο ίδρυμα. Δεν επιτρέπεται να φύγουν από τη χώρα κατά τη διάρκεια της έρευνας του Δικαστηρίου. Και οι δύο άνδρες φέρεται να συμφώνησαν με τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν από την αποφυλάκισή τους.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.