Σπίτια και καλλιέργειες στη βόρεια και βορειοανατολική Ταϊλάνδη καταστράφηκαν μετά από τροπικές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Εθνική -

Αρκετά σπίτια και καλλιέργειες στη βόρεια και βορειοανατολική Ταϊλάνδη καταστράφηκαν μετά από μια τροπική καταιγίδα που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Πολύωρες έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες είχαν προκαλέσει κατολισθήσεις σε περιοχή της περιφέρειας Thoeng, στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, από τα ξημερώματα της Κυριακής 18 Απριλίου. Σύμφωνα με τον αρχηγό του χωριού Narongchai Jaroonsakulwong, δύο σπίτια καταστράφηκαν από διπλανούς τοίχους που κατέρρευσαν και άλλα πέντε παρασύρθηκαν από την καταιγίδα.

Πολλά σπίτια, καλλιέργειες, ζώα και τοπικά οχήματα υπέστησαν επίσης ζημιές και χάθηκαν. Από χθες το πρωί εντοπίστηκαν και μεγάλα δέντρα να πέφτουν και να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τοπικές αρχές έσπευσαν να τους απομακρύνουν μετά την αναφορά του συμβάντος. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

ΦΩΤΟ: INN News

Εν τω μεταξύ, στη Nakhon Ratchasima, ο κυβερνήτης Nakhon Ratchasima μαζί με σχετικούς ανώτερους αξιωματούχους επισκέφθηκαν χθες αρκετές περιοχές στην περιοχή Khonburi για να παράσχουν ηθική υποστήριξη στους αγρότες που έχουν πληγεί από την τροπική καταιγίδα.

Ένας 65χρονος τοπικός αγρότης, ο Thongmoun Kamdang, είπε ότι οι οπωροκαλλιέργειές του που καλλιεργούσε για τέσσερα χρόνια καταστράφηκαν άσχημα από τη συνεχή βροχή. «Τα φρούτα ήταν σχεδόν ώριμα και απολαυστικά. Ήμασταν έτοιμοι να τα μαζέψουμε σε λίγο, δυστυχώς, ήρθε η καταιγίδα και τα κατέστρεψε όλα», είπε.

ΦΩΤΟ: INN News

Περισσότερα από 300 σπίτια καταστράφηκαν επίσης και 164 νοικοκυριά έχασαν τα σπίτια τους σε 5 υποσυνοικίες και 15 χωριά της επαρχίας Sakon Nakhon. Όλα αυτά φροντίστηκαν από τις τοπικές αρχές υπό την έγκριση του κυβερνήτη Monsit Paisarnthanawat. Ο ίδιος και η επιτροπή εργασίας του πραγματοποίησαν επίσης επίσκεψη στις κατεστραμμένες περιοχές για να διανείμουν προμήθειες και να προσφέρουν ηθική υποστήριξη στους ντόπιους.

Επιπλέον, το Τμήμα Μετεωρολογίας της Ταϊλάνδης (TMD) ανέφερε ότι για την άνω Ταϊλάνδη προβλέπονται εκρήξεις καταιγίδων με θυελλώδεις ανέμους και μεμονωμένες ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι άνθρωποι θα πρέπει να προσέχουν τις σοβαρές συνθήκες. Οι αγρότες θα πρέπει να προετοιμαστούν για ζημιές στις καλλιέργειες και αυτή την εβδομάδα.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.