Η Ταϊλάνδη μειώνει την καραντίνα για τις περισσότερες διεθνείς αφίξεις

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης.

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Βασιλική Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ενέκρινε την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του COVID-19 στο βασίλειο, ενώ εγκρίνει μικρότερες περιόδους καραντίνας για διεθνείς αφίξεις. Και τα δύο μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα έως νεωτέρας.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Βασιλικής Ταϊλάνδης στις 31 Μαρτίου 2021, η Εθνική Επιτροπή Μεταδοτικών Ασθενειών της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε όρους και προϋποθέσεις για την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον COVID-19, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, για άτομα που έχουν λάβει δύο απαιτούμενες δόσεις του COVID-19 εμβόλιο στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, το εμβόλιο πρέπει να είναι εγκεκριμένο και εγκεκριμένο στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας (MoPH), Ταϊλάνδη ή εγκεκριμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για να είναι επιλέξιμο για την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Επίσης, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Βασιλικής Ταϊλάνδης στις 31 Μαρτίου 2021, το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης COVID-19 (CCSA) της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε τις πιο πρόσφατες οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης του COVID-19 και τις απαιτήσεις καραντίνας για διεθνείς αφίξεις που αφορούν τις *11 ομάδες ατόμων επί του παρόντος επιτρέπεται η είσοδος στην Ταϊλάνδη.

Η καραντίνα θα μειωθεί σε 7 ημέρες για τις διεθνείς αφίξεις που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19 με εμβόλιο, εγκεκριμένο και εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Υγείας ή εγκεκριμένο από τον ΠΟΥ, τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την ημερομηνία ταξιδιού. Ωστόσο, πρέπει να προέρχονται από χώρες χωρίς μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού SAR-CoV-2, όπως ανακοινώνεται και ενημερώνεται συνεχώς από το Υπουργείο Υγείας.

Τα ακόλουθα εμβόλια είναι αποδεκτά (από τις 31 Μαρτίου 2021): Εμβόλιο ARS-CoV-2 (CoronaVac) από Sinovac (απαιτούνται 2 δόσεις). AZD1222 από την AstraZeneca/Oxford (απαιτούνται 2 δόσεις). AZD1222 από SK BIOSCIENCE – AstraZeneca/Oxford (απαιτούνται 2 δόσεις); BNT162b2/CORMIRNATY – Τοζιναμεράν (INN) από την Pfizer/BioNTech (απαιτούνται 2 δόσεις). Κόβιλντλντ (ChAdOx1_nCoV19) από το Ινστιτούτο Ορών της Ινδίας (απαιτούνται 2 δόσεις). Ad26.COV2.S από τις Janssen Pharmaceutical Companies της Johnson & Johnson (απαιτείται 1 δόση) και mRNA-1273 από τη Moderna (απαιτούνται 2 δόσεις).

Οι εμβολιασμένοι διεθνείς αφίξεις που δεν είναι σε θέση να προσκομίσουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολίου, πρωτότυπο χαρτί ή εκτύπωση διαδικτυακού πιστοποιητικού εμβολίου στον Διεθνή Ελέγχο Υγείας λιμένων στο λιμάνι άφιξης, θα υποβληθούν σε τουλάχιστον 10 ημερήσια καραντίνα.

Η περίοδος καραντίνας θα μειωθεί από 14 ημέρες (15 νύχτες) σε 10 ημέρες (11 νύχτες) για διεθνείς αφίξεις από χώρες χωρίς μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού SAR-CoV-2 που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 ή δεν έχουν ολοκληρώσει το πλήρης εμβολιασμός.

Η τρέχουσα περίοδος καραντίνας 14 ημερών παραμένει σε ισχύ για άτομα που φτάνουν από τις 11 χώρες με μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SAR-CoV-2, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας (από τις 31 Μαρτίου 2021). Δηλαδή, Μποτσουάνα· Καμερούν; Κογκό; Γκάνα; Κενύα; Μοζαμβίκη; Ρουάντα; Νότια Αφρική; Τανζανία; Ζάμπια και Ζιμπάμπουε.

Προκειμένου να είναι επιλέξιμες να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη, οι διεθνείς αφίξεις πρέπει να έχουν όλες τις εκ των προτέρων ρυθμίσεις σε καλή τάξη για την άφιξη και την είσοδο. Αυτά περιλαμβάνουν ένα Πιστοποιητικό Εισόδου (COE) που εκδίδεται από τη Βασιλική Πρεσβεία ή Προξενείο της Ταϊλάνδης. ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας για τον COVID-19 με ελάχιστη κάλυψη 100,000 $ ΗΠΑ· επιβεβαίωση της κράτησης ξενοδοχείου για εναλλακτική κρατική καραντίνα (ASQ) και ιατρικό πιστοποιητικό με εργαστηριακό αποτέλεσμα RT-PCR που υποδεικνύει ότι δεν ανιχνεύτηκε COVID-19, το οποίο εκδόθηκε το αργότερο 72 ώρες πριν από την αναχώρηση. Συνιστάται στους ταξιδιώτες να ρωτήσουν τη Βασιλική Πρεσβεία ή το Προξενείο της Ταϊλάνδης στη χώρα καταγωγής τους για περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας στην Ταϊλάνδη, οι αλλοδαποί υποχρεούνται να υποβληθούν σε τεστ RT-PCR τις Ημέρες 5-6 για όσους βρίσκονται σε καραντίνα 7 ημερών. Για μια καραντίνα 10 ημερών, απαιτούνται δύο τεστ τις Ημέρες 3-5 και τις Ημέρες 9-10. Για μια καραντίνα 14 ημερών, απαιτούνται τρεις εξετάσεις την ημέρα άφιξης, τις Ημέρες 6-7 και τις Ημέρες 12-13.

Όλες οι αφίξεις υπόκεινται σε παρακολούθηση από ένα σύστημα παρακολούθησης για μια συγκεκριμένη περίοδο.

*Οι *11 ομάδες ατόμων που επί του παρόντος επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη.

(1) Ταϊλανδοί υπήκοοι.

(2) Πρόσωπα με εξαίρεση ή πρόσωπα που εξετάζονται, επιτρέπονται ή προσκαλούνται από τον Πρωθυπουργό, ή ο επικεφαλής των υπεύθυνων προσώπων που είναι υπόλογοι για την επίλυση ζητημάτων κατάστασης έκτακτης ανάγκης να εισέλθουν στο Βασίλειο, που αφορούν σε ανάγκη. Μια τέτοια εξέταση, άδεια ή πρόσκληση μπορεί να υπόκειται σε συγκεκριμένους όρους και χρονικά όρια.

(3) Πρόσωπα σε διπλωματικές ή προξενικές αποστολές ή σε διεθνείς οργανισμούς, ή αντιπροσώπους ξένων κυβερνήσεων που εκτελούν τα καθήκοντά τους στο Βασίλειο, ή πρόσωπα άλλων διεθνών οργανισμών όπως επιτρέπεται από το Υπουργείο Εξωτερικών για λόγους ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου, των γονέων τους, ή παιδιά.

(4) Μεταφορείς των απαραίτητων εμπορευμάτων, υπόκεινται σε άμεση επιστροφή μετά την ολοκλήρωση.

(5) Τα μέλη του πληρώματος που πρέπει να ταξιδέψουν στο Βασίλειο για μια αποστολή και έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα επιστροφής.

(6) Υπήκοοι μη Ταϊλάνδης που είναι σύζυγοι, γονείς ή παιδιά υπηκόων Ταϊλάνδης.

(7) Υπήκοοι μη Ταϊλάνδης που διαθέτουν Πιστοποιητικό Διαμονής, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων και των παιδιών τους.

(8) Υπήκοοι μη Ταϊλάνδης που έχουν άδεια εργασίας ή τους έχει χορηγηθεί άδεια να εργαστούν στο Βασίλειο σύμφωνα με τους νόμους της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων και των παιδιών τους, ή αλλοδαποί εργαζόμενοι στους οποίους έχει χορηγηθεί απαλλαγή από την κυβέρνηση για να μείνουν προσωρινά στο το Βασίλειο και τους επιτρέπεται να εργάζονται μέσω των εργοδοτών τους ή των κατόχων αδειών που επιτρέπεται να φέρνουν αλλοδαπούς εργάτες για να εργαστούν στο Βασίλειο.

(9) Υπήκοοι μη Ταϊλανδών που είναι σπουδαστές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εγκεκριμένων από τις αρχές της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένων των γονέων ή των κηδεμόνων τους, εξαιρουμένων των μαθητών μη τυπικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα ιδιωτικά σχολεία και άλλων παρόμοιων ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

(10) Υπήκοοι μη Ταϊλάνδης που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη στην Ταϊλάνδη και τα άτομα που τους συνοδεύουν. Ωστόσο, αυτό δεν περιλαμβάνει ιατρική θεραπεία για το COVID-19.

(11) Υπήκοοι μη Ταϊλάνδης στους οποίους έχει χορηγηθεί άδεια εισόδου στο Βασίλειο βάσει ειδικών διακανονισμών μεταξύ κυβερνητικών υπηρεσιών της Ταϊλάνδης και άλλων χωρών, ή άτομα ή ομάδες προσώπων στα οποία έχει χορηγηθεί άδεια από τον Πρωθυπουργό κατόπιν υποβολής για εξέταση μετά την εξέταση και επανεξέταση από την ad hoc επιτροπή για την εξέταση της χαλάρωσης της επιβολής των μέτρων για την παρουσίαση και την καταστολή της εξάπλωσης της μεταδοτικής νόσου Coronavirus 2019 (COVID-19) και θα συμμορφώνεται με τα μέτρα πρόληψης ασθενειών που καθορίζονται από την ad hoc επιτροπή .

Η TAT παρέχει συνεχώς ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση που σχετίζεται με τον τουρισμό COVID-19 στην Ταϊλάνδη στο Newsroom TAT (www.tatnews.org) Facebook (tatnews.org) και Twitter (Tatnews_Org).

Για πρόσθετες πληροφορίες και βοήθεια σχετικά με τον τουρισμό της Ταϊλάνδης, επικοινωνήστε με το Κέντρο Επικοινωνίας TAT 1672 ή την Τουριστική Αστυνομία 1155.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.5 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/