Η αστυνομία της Ταϊλάνδης διαλύει το φιλοδημοκρατικό «Χωριό Thalufah» τη νύχτα στη Μπανγκόκ νωρίς το πρωί, 70 διαδηλωτές συνελήφθησαν

Μπανγκόκ -

Περίπου 70 υπέρ της δημοκρατίας διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων ανήλικοι, οδηγήθηκαν στο Γραφείο Συνοριακής Αστυνομίας Περιφέρειας 1 σήμερα το πρωί, 28 Μαρτίου, αφού η αστυνομία ελέγχου πλήθους διέλυσε τους υπέρ της μεταρρύθμισης διαδηλωτές που είχαν διοργανώσει τη νυχτερινή διαμαρτυρία «Thalufah Village» έξω από το Κυβερνητικό Μέγαρο για εβδομάδες.

Η καταστολή ξεκίνησε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα. Στη συνέχεια, μια ομάδα αστυνομικών ελέγχου πλήθους φέρεται να ζήτησε από τους κατασκηνωμένους διαδηλωτές να επιστρέψουν το χώρο μπροστά από το Κυβερνητικό Μέγαρο μέσα σε τρία λεπτά.

Το χωριό Thalufah διοργανώνει διαμαρτυρία από τις 14 Μαρτίου για να απαιτήσει την απελευθέρωση των κρατουμένων ηγετών υπέρ της δημοκρατίας, την κατάργηση του άρθρου 112 και την παραίτηση του Prayut Chan-O'Cha. Επέμεναν ότι θα πραγματοποιήσουν τη διαμαρτυρία μέχρι να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του Thalufah, περίπου 70 άτομα, εκ των οποίων έξι ήταν ανήλικοι, συνελήφθησαν σε ένα αστυνομικό φορτηγό και μεταφέρθηκαν στο Γραφείο Συνοριακής Αστυνομίας Περιφέρειας 1. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιτρεπόταν στους δικηγόρους να επισκεφθούν τους πελάτες τους αυτή τη στιγμή.

Ο αναπληρωτής επίτροπος του Μητροπολιτικού Γραφείου της Αστυνομίας (MPB) Piya Tawichai ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 10:50 π.μ. ότι η συνέλευση ήταν παράνομη σύμφωνα με το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης.

Υπήρξε επίσης μια υποτιθέμενη εισβολή σε δημόσιους χώρους και σε ορισμένα κυβερνητικά γραφεία. κλοπή περιουσίας, ρεύματος και νερού. καταστροφή κυβερνητικών και λαϊκών υπαρχόντων· συνδέοντας σωλήνες αποχέτευσης σε κανάλια και δημόσιους χώρους χωρίς άδεια και προκαλώντας σκουπίδια στην περιοχή, σύμφωνα με τον Επίτροπο.

Επιπλέον, η αστυνομία φέρεται να ανακάλυψε επίσης μια σειρά από μαριχουάνα, σεξουαλικά παιχνίδια και προφυλακτικά στο σημείο. Οι αστυνομικοί της έρευνας εξετάζουν τώρα και συλλέγουν περισσότερα στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών.

«Μια ανακοίνωση για τη διασπορά έγινε σήμερα καθώς πολλοί άνθρωποι αντιμετώπιζαν πρόβλημα να ταξιδέψουν στην περιοχή και η συγκέντρωση κινδύνευε από την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19. Η αστυνομία τους έδωσε λίγο χρόνο να φύγουν, αλλά μόνο 4 ή 5 άτομα συμφώνησαν να το κάνουν, οπότε η καταστολή ήταν απαραίτητη για να παραμείνει η περιοχή ακατοίκητη σύμφωνα με το νόμο», κατέληξε ο Piya.

Ομάδες διαμαρτυρίας υπέρ της δημοκρατίας επέκριναν την κίνηση στο διαδίκτυο.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Thalufah

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.