Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης αναφέρει συλλήψεις τριών υπόπτων σε δύο περιπτώσεις υποτιθέμενων διαδικτυακών απατών με πολυτελείς γυναικείες τσάντες

Μπανγκόκ -

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα, 17 Φεβρουαρίου, δύο συλλήψεις υπόπτων, αφού φέρεται να παραβίασε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πουλήσει πολυτελείς γυναικείες τσάντες, προκαλώντας ζημιά περίπου δεκάδων εκατομμυρίων μπατ.

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν για την πρώτη υπόθεση φερόμενης διαδικτυακής απάτης. Φέρεται ότι είχαν χακάρει τυχαία έναν λογαριασμό με πολλούς οπαδούς και φίλους σε πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στο Facebook, το Instagram και τη Line πριν δημοσιεύσουν επανειλημμένα φωτογραφίες και μηνύματα από επώνυμες τσάντες προς πώληση.

Πολλοί ενδιαφερόμενοι οπαδοί των χακαρισμένων λογαριασμών θα επικοινωνούσαν με τους φερόμενους απατεώνες και θα έκαναν μια αγορά. Ωστόσο, οι τσάντες δεν παραδόθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν περίπου 17 θύματα που υπέβαλαν αστυνομικές αναφορές σε τοπικά αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Ένας από τους υπόπτους είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοιες κατηγορίες για απάτη με μάσκα προσώπου και του επιβλήθηκε εγγύηση με απόφαση του Δικαστηρίου προτού φαινομενικά διαπράξει άλλη διαδικτυακή απάτη.

Στη δεύτερη περίπτωση, μια 34χρονη Ταϊλανδή, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό από τις αρχές, συνελήφθη σε παρόμοια απάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δημοσίευε την πώληση μεταχειρισμένων πολυτελών τσαντών στο Facebook. Αφού πολλοί άνθρωποι έδειξαν τα ενδιαφέροντά τους και μετέφεραν χρήματα, κανένα από τα προϊόντα δεν παραδόθηκε και θα γινόταν απρόσιτη.

Η διευρυμένη έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι η γυναίκα φέρεται να διέπραττε συνεχώς απάτες διαδικτυακών πωλήσεων μέχρι που τελικά συνελήφθη από την αστυνομία. Και οι τρεις ύποπτοι κρατήθηκαν για περαιτέρω ανάκριση υπό την επίβλεψη της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης και για νομικές διαδικασίες.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.