Το Υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κατέθεσε κατηγορίες κατά του πρώην πολιτικού της αντιπολίτευσης Thanathorn

ΦΩΤΟ: Thai Post

Μπανγκόκ -

Το Υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DES) σήμερα, 20 Ιανουαρίου, κατέθεσε βασιλική καταγγελία για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του πρώην αρχηγού του Future Forward Party Thanathorn Juangroongruangkit, σχετικά με ένα βίντεο Facebook Live που φαίνεται να αμφισβητεί την κυβερνητική στρατηγική εμβολιασμού κατά του Covid-19.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Προοδευτική Κίνηση

Ο Thanathon, ο οποίος είχε προηγουμένως αποκλειστεί από πολιτικές δραστηριότητες για 10 χρόνια από το δικαστήριο της Ταϊλάνδης, πραγματοποίησε ζωντανή μετάδοση μέσω της επίσημης σελίδας του Προοδευτικού Κινήματος στο Facebook τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, σχετικά με το πώς, κατά τη γνώμη και τις πεποιθήσεις του, η κυβέρνηση φέρεται να εξαρτάται υπερβολικά σε μία μόνο εταιρεία εμβολίων, την AstraZeneca, καθώς ήταν η μόνη εταιρεία που έδωσε την εξουσία παραγωγής εμβολίων στην εταιρεία παραγωγής φαρμάκων της Ταϊλάνδης «Siam Bioscience», που ανήκει στο Crown Property Bureau υπό τον προσωπικό έλεγχο του βασιλιά.

Ο υφυπουργός Nevin Chochaithip είπε στους δημοσιογράφους σήμερα το απόγευμα ότι ο πρώην πολιτικός φέρεται να μετέφερε περίπου 11 ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις, προκαλώντας σύγχυση και αστάθεια της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Prayut Chan-O'Cha και, σύμφωνα με την κυβέρνηση, καταστρέφοντας κρίσιμα τη φήμη. του θεσμού της μοναρχίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Ο βουλευτής είπε: «Η δήλωσή του επιτέθηκε εσκεμμένα σε ένα βασιλικό εμβόλιο για πολιτικούς σκοπούς. Ο ισχυρισμός θεωρείται αδίκημα σύμφωνα με το άρθρο 112 του Ποινικού Κώδικα για δυσφήμιση, εξύβριση ή επίδειξη κακίας για τον Βασιλιά, τη Βασίλισσα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ή έναν διορισμένο αξιωματούχο».

«Η δημοσίευση τέτοιων ψευδών πληροφοριών στο διαδίκτυο παραβίασε επίσης την ενότητα 14 του Νόμου περί Εγκλήματος Υπολογιστών, τον οποίο έχουμε ήδη καταθέσει εναντίον του Thanathon».

Ο Nevin δήλωσε περαιτέρω ότι ο Πρωθυπουργός διέταξε αυστηρά τη χρήση όλων των νόμων εναντίον όσων επιχειρούν να δημοσιεύσουν ή να διανείμουν οποιαδήποτε παραπλανητική πληροφορία σχετικά με το βασιλικό ίδρυμα καθώς και τον βασιλικό εμβολιασμό. Θα κινηθούν και νομικά εάν κριθούν ένοχοι.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας σε ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, εκδήλωσης, φιλανθρωπικού ή τοπικού αθλητισμού κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.