Δύο Γερμανοί υπήκοοι θα εισέλθουν στην Ταϊλάνδη για επαγγελματικούς λόγους χωρίς να κάνουν κρατική καραντίνα, εγκρίνει χθες η CCSA

Μπανγκόκ -

Το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης COVID-19 (CCSA) της Ταϊλάνδης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Prayut Chan-O'Cha, ενέκρινε να καλωσορίσει δύο Γερμανούς υπηκόους στην Ταϊλάνδη για επαγγελματικούς λόγους χωρίς να κάνουν κρατική καραντίνα, αλλά πρέπει να παρακολουθούνται στενά από τις αρχές Δημόσιας Υγείας.

Η απόφαση ελήφθη χθες, 17 Δεκεμβρίου, μετά από αίτημα του γερμανικού προσωπικού που σχεδίαζε να εισέλθει χωρίς απομόνωση στο Βασίλειο για εγκατάσταση μηχανημάτων σε εργοστάσιο. Περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως η τοποθεσία του εργοστασίου και το πότε είναι προγραμματισμένη να φτάσουν, δεν αποκαλύφθηκαν στον Τύπο. Οι δύο αλλοδαποί δεν θα επιτρέπεται να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τις υπηρεσίες τροφίμων ή να πάνε οπουδήποτε στη χώρα ανοιχτό για το κοινό.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την CCSA, πληροί τις προϋποθέσεις της λεγόμενης Οργανωτικής Καραντίνας, κατά την οποία οι αφίξεις του προσωπικού του οργανισμού επιτρέπεται να διαμένουν μόνο στον προβλεπόμενο χώρο του εργοστασίου και ευθύνονται από τον οργανισμό με δικά τους έξοδα.

Ωστόσο, οι δύο αλλοδαποί πρέπει να συναινέσουν σε άλλες πολιτικές μέτρησης της υγείας από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης καμερών CCTV για παρακολούθηση του ιατρικού προσωπικού, των μέτρων παρακολούθησης ανά πάσα στιγμή, της αποτροπής των ατόμων που βρίσκονται σε καραντίνα να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις και της άδειας να έχουν ορισμένα από τα προσωπικό δημόσιας υγείας που τα παρακολουθεί στενά ανά πάσα στιγμή.

Επίσης θα γίνονται περιοδικά τεστ Covid-19 για τους αλλοδαπούς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Οι υπάλληλοι της Ταϊλάνδης που εργάζονται μαζί τους θα τεθούν υπό κράτηση και καραντίνα για 14 ημέρες μετά την επιστροφή των δύο αλλοδαπών στην πατρίδα τους μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Η CCSA πιστεύει ότι η υπόθεση θα είναι ένα καλό παράδειγμα της Οργανωτικής Καραντίνας και για να διαπιστωθεί εάν οι αλλοδαποί είναι πρόθυμοι να συμμορφωθούν με τα μέτρα υγείας της Ταϊλάνδης για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης στη συνάντηση ότι οι αρμόδιες αρχές πρέπει να οικοδομήσουν κατανόηση με τον κόσμο ότι η επαναλειτουργία της χώρας έχει ακόμη πολλά μέτρα να περάσει και σταδιακά θα χαλαρώσει ανάλογα με τις συνθήκες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Βασιλική κυβέρνηση της Ταϊλάνδης

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, εκδήλωσης, φιλανθρωπικού ή τοπικού αθλητισμού κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.