Αιγύπτιος ύποπτος συνελήφθη στην Μπανγκόκ για παραμονή και εκβίαση άλλων αλλοδαπών με ρακέτα προστασίας

Μπανγκόκ -

Ένας Αιγύπτιος υπήκοος, το όνομα του οποίου αποκαλύφθηκε στον Τύπο μόνο ως Μοχάμεντ, συνελήφθη στην Μπανγκόκ χθες, 15 Δεκεμβρίου, αφού φέρεται να εκβίασε και να εισπράξει παράνομα χρήματα από αλλοδαπούς σε αντάλλαγμα φερόμενης προστασίας κατά την παραμονή τους στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με τον αρχηγό Μετανάστευσης Sompong Chingduang, ο Μοχάμεντ καταζητήθηκε αρχικά για παράταση διαμονής για 1,772 ημέρες, αλλά μια περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε αργότερα ότι ο 37χρονος ύποπτος εμπλεκόταν επίσης σε ναρκωτικά και εκβιαστικές επιχειρήσεις εναντίον άλλων αλλοδαπών που ζούσαν παράνομα στο Βασίλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάζευε χρήματα από αλλοδαπούς σε αντάλλαγμα για προστασία, ισχυριζόμενος ότι αυτός και οι φίλοι του μπορούσαν να παρέχουν ασφάλεια σε όσους διέμεναν στην Ταϊλάνδη χωρίς την επέμβαση της αστυνομίας. Τα θύματα έπρεπε να τα πληρώνουν σε μηνιαία βάση, διαφορετικά θα εκφοβίζονταν και θα βλάπτονταν σωματικά.

Ο ύποπτος εντοπιζόταν μερικές φορές να περιφέρεται σε χώρους διασκέδασης στην Μπανγκόκ για να πουλάει και να διανέμει ναρκωτικά σε ξένες ομάδες. Το ιστορικό του έδειξε επίσης ότι ο Μοχάμεντ είχε συλληφθεί στο παρελθόν για φερόμενη κατοχή και πώληση κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης το 2017. Οι ακριβείς συνθήκες γύρω από τα αποτελέσματα αυτής της υπόθεσης δεν ήταν αμέσως σαφείς και γιατί αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια.

Η σύλληψη έγινε σε εμπορική λεωφόρο στην οδό Ράμα 9. Μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Suan Luang, όπου βρέθηκε ότι δεν είχε το διαβατήριό του κατά τη διάρκεια της παραμονής του.

Αρχικά, ο Μοχάμεντ φέρεται να παραδέχτηκε ότι είχε συλληφθεί από την αστυνομία του Lumphini το 2017 για φερόμενη κατοχή ναρκωτικών. Κατηγορήθηκε για παραμονή και εκβίαση και τώρα βρίσκεται υπό κράτηση υπό την κράτηση της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης για νομικές διαδικασίες.

Φωτογραφία: Immigration Bureau

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, εκδήλωσης, φιλανθρωπικού ή τοπικού αθλητισμού κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (3 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.