Απαγορεύονται από σήμερα οι πωλήσεις αλκοόλ και η διαφήμιση σε διαδικτυακές πλατφόρμες στην Ταϊλάνδη

Εθνική -

Ξεκινά επιτέλους σήμερα 7 Δεκεμβρίου η απαγόρευση των πωλήσεων και της προώθησης του αλκοόλ μέσω διαδικτύου, μετά την ειδοποίηση της Βασιλικής Εφημερίδας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως υπενθύμισε η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Παρασκευή, οι νέοι κανονισμοί περιλαμβάνουν την πώληση ή τη διαφήμιση αλκοολούχων ποτών μέσω όλων των ψηφιακών πλατφορμών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όσοι παραβιάζουν το νόμο θα υπόκεινται σε φυλάκιση έως και έξι μήνες και πρόστιμο έως 10,000 μπατ ή και τα δύο, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη της αστυνομίας Siriwat Deepor, τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης.

Αυτό το νομικό μέτρο, όπως αναφέρεται στην κοινοποίηση, είναι προσαρμοσμένο στην τρέχουσα κατάσταση της αύξησης των διαδικτυακών επιχειρήσεων στην Ταϊλάνδη και εκδίδεται για να αποτρέψει την εύκολη πρόσβαση ανηλίκων κάτω των 18 ετών στην αγορά αλκοόλ και να μειώσει τα ατυχήματα που ενδέχεται να έχουν προκληθεί από το αλκοόλ.

Ο Δρ Niphon Chinanonwet, Διευθυντής του Γραφείου του Συμβουλίου Ελέγχου Αλκοολικών Ποτών, δήλωσε στη διάσκεψη ότι η απαγόρευση ισχύει εξίσου τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους λιανοπωλητές και διαβεβαίωσε ότι μόνο οι πωλήσεις αλκοόλ προορίζονται να παραδοθούν εξ αποστάσεως σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook. , Γραμμή και ιστότοποι απαγορεύονταν.

Η απαγόρευση, επομένως, αποκλείει την πληρωμή για αλκοολούχα ποτά μέσω ηλεκτρονικών καναλιών σε καταστήματα, εστιατόρια ή οποιεσδήποτε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις που σερβίρουν αλκοολούχα ποτά. Έχουν προκύψει ερωτήματα, σημειώνει το The Pattaya News, σχετικά με το αν αυτό θα επηρεάσει τη ζωντανή μετάδοση που έχει γίνει δημοφιλής σε πολλά καταστήματα της Πατάγια και φαίνεται ότι η απάντηση μέχρι στιγμής είναι όχι, καθώς οι περισσότεροι χώροι διαφημίζουν απλώς «ποτά» και όχι συγκεκριμένα αλκοολούχα ποτά και υπάρχει καμία παράδοση ή κατανάλωση ποτού εκτός αδειοδοτημένης εγκατάστασης.

Οι προηγούμενοι ισχύοντες νόμοι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν επιπλέον των νέων κανονισμών. Οποιεσδήποτε προσπάθειες να πείσουν και να εισαγάγουν αλκοολούχα προϊόντα που παραβιάζουν τον Νόμο για τον έλεγχο του αλκοόλ υπόκεινται σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο έως 500,000 μπατ ή και τα δύο.

Οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής θα τιμωρούνται με βάση τον όγκο του αλκοόλ που πωλείται, ενώ όποιος πουλάει σε ανηλίκους θα παραβιάζει τον Νόμο για την Προστασία των Παιδιών, κατέληξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, εκδήλωσης, φιλανθρωπικού ή τοπικού αθλητισμού κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.