60 σάκοι κεταμίνης που κατασχέθηκαν στην αποθήκη Chachoengsao δεν περιέχουν κεταμίνη, ισχυρίστηκε χθες ο γενικός γραμματέας της ONCB

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Μπανγκόκ -

60 σακούλες μεταξύ 475 σακουλών κεταμίνης που κατασχέθηκαν στην αποθήκη Chachoengsao την περασμένη εβδομάδα δοκιμάστηκαν αρχικά χωρίς κεταμίνη, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Office of Narcotic Control Board (ONCB) χθες, 21 Νοεμβρίου.

Το Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών της Ταϊλάνδης (ONCB) ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη καταγγελία ναρκωτικών 11.5 τόνων λαθραία κεταμίνη αξίας 28,750 εκατομμυρίων μπατ στο Chachoengsao την περασμένη Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, μετά από ειδοποίηση από τις αρχές της Ταϊβάν ότι 300 κιλά κεταμίνης φέρεται να μεταφέρθηκαν λαθραία από την Ταϊλάνδη στην Ταϊλάνδη. στις 23 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα για την κάλυψη της μεγάλης κατάσχεσης ναρκωτικών ΕΔΏ

ΦΩΤΟ: INN News

Ο Wichai Chaimongkol, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ONCB, και ο Kanyanan Kongpatnitiroj, διευθυντής του Ινστιτούτου Ανάλυσης Ναρκωτικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, αποκάλυψαν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι 60 κατασχεθέντες σάκοι βρέθηκαν να περιέχουν φωσφορικό τρινάτριο, το οποίο πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν για απόκρυψη και λαθρεμπόριο ναρκωτικών εκτός της χώρας.

Σύμφωνα με τον Wichai, η δοκιμή του αντιδραστηρίου διεξήχθη κυρίως σε ορισμένα από τα προϊόντα και αποκάλυψε ένα μωβ χρώμα που προσδιορίζει τη συγκέντρωση κεταμίνης. Αλλά όταν στάλθηκαν για ενδελεχή δοκιμή σε εργαστήριο μιας αρχής, η ουσία φωσφορικό τρινάτριο, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως στις βιομηχανίες τροφίμων και φαρμακευτικών προϊόντων, βρέθηκε αντ' αυτού σε 60 τυχαίες σακούλες.

ΦΩΤΟ: INN News

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας τόνισε: «Αν και οι 60 από αυτούς δεν ήταν κεταμίνη, οι άλλοι 415 σάκοι δεν είχαν ακόμη εξεταστεί. Το ONCB ετοιμάζεται να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών οργανισμών, για να επιθεωρήσουν τους υπόλοιπους σάκους που θα προχωρήσουν το αργότερο αυτή την εβδομάδα».

«Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή εάν η ποσότητα της κεταμίνης θα ανακαλυφθεί μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης, καθώς όλες οι σακούλες ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να συγκαλύψουν και να εξαπατήσουν αξιωματούχους κατά τη διακίνηση κεταμίνης που μπορεί να είχε ήδη μεταφερθεί λαθραία στην Ταϊβάν, καθώς Οι αρχές τους μας είχαν ειδοποιήσει τον Σεπτέμβριο».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Ο Wichai δήλωσε περαιτέρω ότι μπορούν να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον εμπόρων ναρκωτικών στο Βασίλειο αμέσως μόλις συνελήφθησαν, καθώς η υπόθεση έχει ήδη συμβεί στο διεθνές αδίκημα. Το ONCBÂ θα υποβάλει αναφορά εγκλήματος στο Γραφείο Ναρκωτικών για περαιτέρω έρευνα υπό την επίβλεψη του Γραφείου Διεθνούς Δικαίου του Τμήματος του Γενικού Εισαγγελέα.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.5 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.