Έντεκα τόνοι κεταμίνης αξίας σχεδόν 30 δισεκατομμυρίων μπατ κατασχέθηκαν στην επαρχία Chachoengsao, που φέρεται να είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη

Chachoengsao -

Το Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών της Ταϊλάνδης (ONCB) ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη εξόρυξη ναρκωτικών στη χώρα με 11.5 τόνους κεταμίνης αξίας σχεδόν 30 δισεκατομμυρίων μπατ σε μια αποθήκη στην περιοχή Bangpakong της επαρχίας Chachoengsao.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Somsak Thepsuthin μαζί με τον Wichai Chaimongkol, αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ONCB, είπαν στους δημοσιογράφους της Ταϊλάνδης σε συνέντευξη Τύπου χθες, 12 Νοεμβρίου, ότι η τεράστια ποσότητα λαθρεμπορίου κεταμίνης αξίας 28,750 εκατομμυρίων μπατ κατασχέθηκε μετά από έρευνα της ONCB για 300 κιλά κεταμίνη που στο παρελθόν είχε μεταφερθεί λαθραία από την Ταϊλάνδη στην Ταϊβάν.

Η διευρυνόμενη έρευνα οδήγησε στον εντοπισμό της αποθήκης στην επαρχία όπου φέρεται να αποθηκεύονταν τα παράνομα ναρκωτικά. Στη συνέχεια, μια ομάδα αξιωματικών ναρκωτικών εισέβαλε στην αποθήκη και ανακάλυψε ότι χιλιάδες σακούλες και σάκοι κεταμίνης ήταν συσκευασμένες και τοποθετημένες σε τάξη, έτοιμα για αποστολή.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, το ONCB ερευνούσε την υπόθεση για σχεδόν 2 μήνες με αξιωματικούς του Γραφείου Καταστολής Ναρκωτικών, των συνοριακών αρχών, των τελωνείων και πολλών άλλων υπηρεσιών μέχρι να μπορέσουν να εντοπίσουν τη διεύθυνση της αποθήκης.

Πιστεύεται ότι τα ναρκωτικά προορίζονται κυρίως για την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, καθώς το φάρμακο δεν είναι δημοφιλές στην Ταϊλάνδη, δήλωσε.

Ο Wichai είπε στον Τύπο: «Υποθέσαμε ότι αυτές οι σακούλες κεταμινών θα εξαχθούν στο εξωτερικό και ορισμένα δίκτυα εμπόρων ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη είχαν συμφωνήσει να τα μεταφέρουν σε άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς».

«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ναρκωτικών που κατασχέθηκαν στην Ταϊλάνδη και είναι πιθανό να εμπλέκονται σε ένα μεγάλο πολυεθνικό δίκτυο στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την έρευνα αυτού του δικτύου ναρκωτικών για την κατάσχεση όλων των περιουσιών που σχετίζονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών».

Αρχικά, δύο υπήκοοι Ταϊλάνδης αναζητούνται από την αστυνομία για να συμμετάσχουν στη μεταφορά όλης της κεταμίνης στην εν λόγω τοποθεσία. Η αρχή βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία εντοπισμού των υπόπτων και περαιτέρω επέκτασης της έρευνας για περισσότερα στοιχεία σε ένα πολυεθνικό δίκτυο ναρκωτικών.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: The Narcotics Control Board (ONCB)

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.