Η Ταϊλάνδη θα υποδεχθεί περίπου 650 ξένους τουρίστες από υπερπόντια γιοτ που θα ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη μετά την άδεια της κυβέρνησης

Εθνική -

Περίπου 60 υπερπόντια γιοτ είναι τώρα ευπρόσδεκτα να ελλιμενιστούν στην επικράτεια της Ταϊλάνδης, αφού το Κέντρο Διοίκησης Κατάστασης Covid-19 (CCSA) ανακοίνωσε την άδεια σε τουρίστες σε υπερπόντια γιοτ να ταξιδέψουν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος της CCSA, Taweesin Visanuyothin, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι, αρχικά, συνολικά 60 γιοτ, 27 superyachts και 33 κρουαζιερόπλοια, που μετέφεραν συνολικά 600-650 ξένους επιβάτες, ζήτησαν άδεια να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα πρέπει να μπουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες, σύμφωνα με τις εθνικές τυπικές συνθήκες καραντίνας. Θα ελέγχονταν επίσης με τη μέθοδο RT-PCR τρεις φορές για Covid-19 από υγειονομικούς υπαλλήλους πριν από την αποβίβαση.

Υπολογίζεται ότι όλοι οι τουρίστες και τα πληρώματα συνολικά θα μπορούσαν να αποφέρουν περίπου 2.1 εκατομμύρια μπατ εισόδημα κατά τη διάρκεια ενός μηνός παραμονής τους στο Βασίλειο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η ανακοίνωση, ωστόσο, δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πού θα αναχωρούν τα πλοία καθώς και τις απαιτήσεις βίζας για τους τουρίστες και τα μέλη του πληρώματος που ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη με γιοτ. Η Pattaya News σημειώνει ότι ορισμένοι αναγνώστες ζήτησαν από τις τοπικές πρεσβείες τους και δεν μπόρεσαν να λάβουν μια ευθεία απάντηση σχετικά με τις απαιτήσεις ή τον τρόπο υποβολής αίτησης και ότι η διαδικασία φαίνεται να είναι μια διαδικασία "μόνο πρόσκλησης" ή για ορισμένες χώρες/τοποθεσίες και δεν είναι ανοιχτή σε κανέναν με ένα γιοτ ή σε κάθε χώρα.

Ο αντιναύαρχος Choengchai Chomchoengphaet, Διοικητής της Τρίτης Ναυτικής Περιοχής, είπε στο Associated Press ότι όλα τα γιοτ αρχικά αναμένεται να ταξιδέψουν στη Θάλασσα Ανταμάν, κυρίως στο Πουκέτ. Το Κέντρο Διοίκησης Θαλάσσιας Επιβολής της Ταϊλάνδης (Thai-MECC) προετοιμάζει επίσης υποστήριξη για να υποδεχθεί τουρίστες και συναδέλφους του πληρώματος.

«Όλα τα υπερπόντια πλοία και οι επιβάτες τους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τα αυστηρά μέτρα υγείας που ορίζει η κυβέρνηση. Το Thai-MECC θα βοηθήσει επίσης τους υγειονομικούς αξιωματούχους να προωθήσουν και τον εθνικό ασφαλή τουρισμό», δήλωσε ο Choengchai.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1.75 (4 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.