Είκοσι ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας αρνήθηκαν την εγγύηση από το Ποινικό Δικαστήριο μετά τη σύλληψή τους στη συγκέντρωση του μνημείου της Δημοκρατίας στις 13 Οκτωβρίου, κρατούμενοι τώρα στη φυλακή της Μπανγκόκ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Sumet Thongphun

Μπανγκόκ -

Το Ποινικό Δικαστήριο της Μπανγκόκ αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης και στους είκοσι ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των Jatupat "Pai Dao Din" Boonpattararaksa και του τραγουδιστή/τραγουδοποιού Chaiamorn "Ammy" Kaewwiboonpan, καθώς κατηγορούνται για τις υποτιθέμενες πράξεις πρόκλησης τους κατά τη διάρκεια μιας προ-συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. Μνημείο Δημοκρατίας την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Η Pai Dao Din, η Ammy και δεκαεννέα άλλοι ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας απομακρύνθηκαν από την ενίσχυση της αστυνομίαςs από τις αρχές της Μπανγκόκ που ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν συνεργάσιμες και αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν ενώ οι αξιωματούχοι άδειαζαν την περιοχή για μια βασιλική αυτοκινητοπομπή.

Οι διαδηλωτές αντιμετώπιζαν εικαζόμενες πολλές κατηγορίες, ιδίως για παρεμπόδιση των αστυνομικών, ράντισμα έγχρωμων μπογιών σε αξιωματικούς επιβολής του νόμου και δημόσιους χώρους και παραβίαση αρκετών περιορισμών σχετικά με το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης. Μόνο ένας νεαρός συμμετέχων στο συλλαλητήριο αφέθηκε ελεύθερος νωρίτερα χθες, καθώς είναι φοιτητής διαδηλωτής του οποίου η ηλικία δεν είναι ακόμη πάνω από τα 18.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κόμμα Move Forward

Ο Πάι Ντάο Ντιν οδηγήθηκε στο Ποινικό Δικαστήριο χθες το πρωί μετά από αίτημα κράτησης από το αστυνομικό τμήμα του Σαμρανράτ. Το δικαστήριο είχε αρνηθεί την εγγύηση και την προσωρινή εγγύηση καθώς σύμφωνα με τις αρχές οι ενέργειές του θα μπορούσαν να προκαλέσουν χάος και αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια της πολιτικής εξέγερσης, σύμφωνα με το Δικαστήριο.

Μεταφέρθηκε και κρατήθηκε στις φυλακές της Μπανγκόκ γύρω στις 6:40 χθες.

Το Ποινικό Δικαστήριο αρνήθηκε επίσης την παροχή εγγύησης στους υπόλοιπους διαδηλωτές αργά χθες το απόγευμα, ενώ οι βουλευτές του Κόμματος Κίνηση Εμπρός βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση για τη διάσωσή τους. Αρκετές εξέχουσες ακτιβιστικές ομάδες όπως οι Ταϊλανδοί Δικηγόροι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησαν επίσης την άνευ όρων απελευθέρωση των διαδηλωτών.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.