Γυναίκα πωλήτρια συνελήφθη στην Μπανγκόκ επειδή φέρεται ότι διεξήγαγε διαδικτυακές απάτες αγορών αξίας άνω των πενήντα εκατομμυρίων μπατ

Μπανγκόκ -

Μια γυναίκα πωλήτρια τέθηκε υπό σύλληψη στην Μπανγκόκ σήμερα, 8 Οκτωβρίου, αφού φέρεται να διέπραξε απάτη μέσω διαδικτυακών αγορών με γυναικείες πιτζάμες μέσω σελίδας στο Facebook, συνολικής αξίας 50 εκατομμυρίων μπατ.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες από περίπου 70 πελάτες που ανέφεραν στην αστυνομία της Μπανγκόκ από τις 24 Σεπτεμβρίου ότι η διαδικτυακή ιστοσελίδα με τίτλο «Butter Girl Shop» ανέβαλλε συνεχώς την αποστολή για αρκετούς μήνες και δεν είχε ακόμη παραδώσει τις παραγγελίες τους.

Ένα από τα φερόμενα θύματα είπε στην αστυνομία ότι είχε μεταφέρει 3,752,000 μπατ στον ιδιοκτήτη της σελίδας που της υποσχέθηκε να παραδοθεί η παραγγελία της μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, αλλά καμία από τις πιτζάμες δεν παραδόθηκε εκείνη την ημέρα. Ο ιδιοκτήτης της είπε αργότερα ότι θα παραδοθεί μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, ισχυριζόμενος ότι δεν είχαν φτάσει ακόμη δέματα από την Κίνα.

Αυτή και άλλοι πελάτες αποφάσισαν να υποβάλουν αναφορά στην αστυνομία αφού η διαδικτυακή πωλήτρια φέρεται να εξαφανίστηκε, διέγραψε τους διαδικτυακούς της λογαριασμούς και διέφυγε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο χειριστής σελίδας Natcharee Phatrakiatwisarn, 33 ετών, συνελήφθη μπροστά από το διαμέρισμα ενός στρατιωτικού αξιωματικού στην υποπεριφέρεια Anusawari πριν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Bang Khen.

Η Natcharee είπε στους αξιωματικούς ότι λειτουργούσε τη σελίδα στο Facebook για περισσότερο από ένα χρόνο. Αγόραζε δεκάδες γυναικείες πιτζάμες από την Κίνα πριν τις πουλήσει σε μεγάλα μπουκάλια για τους πελάτες της που τις πουλούσαν επίσης στο διαδίκτυο ή σε λαϊκές αγορές.

Ο φερόμενος ως απατεώνας ισχυρίστηκε ότι είχε επίσης μεταφέρει συνολικά 30 εκατομμύρια μπατ σε κατασκευαστές στην Κίνα και δεν είχε λάβει τις παραγγελίες επίσης. Ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο να επιστρέψει χρήματα σε όλους τους πελάτες της λίγο πριν τη συλλάβουν σήμερα το πρωί.

Η αρχική έρευνα αποκάλυψε ότι ο Natcharee είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Samut Sakorn για διαφορετική κατηγορία απάτης κατά την οποία περίπου σαράντα πελάτες φέρεται να εξαπατήθηκαν μεταφέροντας πάνω από 50 εκατομμύρια μπατ στον φερόμενο ως απατεώνα.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.