Οι διαδικτυακοί πωλητές θα αντιμετωπίσουν πλέον βαριές κυρώσεις εάν αρνηθούν να αναφέρουν ρητά τις τιμές των προϊόντων, σύμφωνα με την Thai Royal Gazette

Εθνική -

Η Βασιλική Εφημερίδα ανακοίνωσε χθες, 22 Σεπτεμβρίου, ότι οι τιμές και οι λεπτομέρειες των αγαθών και των υπηρεσιών πρέπει να εμφανίζονται ρητά στις διαδικτυακές πλατφόρμες τους, με τους παραβάτες να τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 10,000 μπατ ανά παράβαση.

Ο νέος νόμος για την προστασία των καταναλωτών εφαρμόστηκε αφού η Κεντρική Επιτροπή Τιμών Αγαθών και Υπηρεσιών εξέτασε το προηγούμενο τεύχος για τις Τιμές Αγαθών και Υπηρεσιών Νο. 102 και είχε προσθέσει ορισμένους κανονισμούς που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο προκειμένου να προστατεύσει τους διαδικτυακούς εμπόρους.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση, οι διαδικτυακοί πωλητές πρέπει να αναφέρουν την τιμή πώλησης και τις χρεώσεις υπηρεσιών, καθώς και τον τύπο, το μέγεθος, το βάρος και άλλες λεπτομέρειες των προϊόντων τους γράφοντας ή πληκτρολογώντας σε όλα τα ηλεκτρονικά κανάλια και τις διαδικτυακές πλατφόρμες. Οι λεπτομέρειες πρέπει να είναι εύκολα ορατές και να γράφονται ρητά για τους πελάτες.

Η ένδειξη τιμής πρέπει να περιλαμβάνει παγκοσμίως γνωστό Αραβικοί αριθμοί Ενώ τα στοιχεία που σχετίζονται με τα προϊόντα πρέπει να είναι κυρίως γραμμένα ή να πληκτρολογούνται στα Ταϊλανδικά, μπορούν να προστεθούν και άλλες γλώσσες. Τυχόν έξοδα πέραν των τιμών των προϊόντων και των υπηρεσιών πρέπει επίσης να εμφανίζονται ρητά.

Διαδικτυακοί έμποροι που αποκαλύπτουν τιμές μόνο σε προσωπικά μηνύματα σε μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram, η Line και οι ιστότοποι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν βαριά ποινή 10,000 μπατ.

Οι πελάτες που ενημερώνουν τις περιπτώσεις στο Υπουργείο Εσωτερικού Εμπορίου θα λάβουν το 25 τοις εκατό του προστίμου εάν παρείχαν αποδεικτικά στιγμιότυπα οθόνης μηνυμάτων συνομιλίας, τιμές που αποκαλύφθηκαν μόνο σε απευθείας μηνύματα και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών πωλητών.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.