Το πρώτο κύμα της τροπικής καταιγίδας «Noul» έπληξε σήμερα την Ταϊλάνδη, προκάλεσε πλημμύρες και διακοπή των δρόμων στο Khon Kaen σήμερα το πρωί

Εθνική -

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου, ότι η καταιγίδα «Noul» ταξιδεύει από τη μέση της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και προβλέπεται να μετακινηθεί στο Mukdahan και σε άλλες επαρχίες της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης μέχρι σήμερα το απόγευμα, προκαλώντας ισχυρές έως πολύ έντονες βροχοπτώσεις. το Σαββατοκύριακο.

Η καταιγίδα αρχικά αναμένεται να φτάσει στο μέσο Βιετνάμ πριν αρχίσει να πλήττει τη χώρα και να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις στα βορειοανατολικά σήμερα.

Μια ύφεση μουσώνων από τα νοτιοδυτικά στη Θάλασσα Ανταμάν και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης προβλέπεται επίσης να φέρει περισσότερες βροχοπτώσεις, προκαλώντας ισχυρές έως πολύ δυνατές βροχοπτώσεις με ισχυρούς ανέμους να πλήξουν τις βορειοανατολικές, βόρειες, κεντρικές, ανατολικές και νότιες περιοχές αντίστοιχα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ταϊλανδική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι εξής:

Σεπτέμβριος 18

Βορειοανατολικά: Loei, Nong Bua Lam Phu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Nakhon Phanom, Mukdahan, Sakon Nakhon, Kalasin, Mahasarakham, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket, Amnat Charochatani, Yasothon και Roi Et.

Ανατολικά: επαρχίες Prachinburi, Sa Kaeo, Chanthaburi και Trat

Νότια: επαρχίες Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang και Satun

Σεπτέμβριος 19

Βόρεια: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Phrae, Nan, Uttaradit, Phitsanulok, Phichit, Kamphaeng Phet, Sukhothai και Tak

Βορειοανατολικά: Loei, Nong Bua Lam Phu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Nakhon Phanom, Mukdahan, Sakon Nakhon, Kalasin, Mahasarakham, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket, Amnat Charochatani, Yasothon και Roi Et.

Κεντρικό: Kanchanaburi, Uthai Thani, Chainat, Nakhon Sawan, Lopburi, Saraburi

Ανατολή: Nakhon Nayok, Prachinburi, Chachoengsao, Sa Kaeo, Τσονμπούρι, Rayong, Chanthaburi και Trat.

Νότια: Phetchaburi Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang και Satun

Σεπτέμβριος 20

Βόρεια: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Tak, Sukhothai και Kamphaeng Phet

Κεντρικό: Ratchaburi, Kanchanaburi, Uthai Thani, Suphanburi και Chainat

Ανατολή: Chon Buri, Rayong, Chanthaburi και Trat

Νότια: Phetchaburi Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phang Nga, Phuket και Krabi

Η μετεωρολογική υπηρεσία συνέστησε στους ντόπιους που ζουν στις ακόλουθες περιοχές να προσέχουν και να προετοιμάζονται για φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες, κατολισθήσεις ή δασικές απορροές, που ενδέχεται να συμβούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Τα κύματα ανέμου θα είναι επίσης ισχυρότερα και ύψους 2-4 μέτρων στο άνω τμήμα της Θάλασσας Ανταμάν και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Όλα τα πλοία συνιστάται να παραμείνουν στη στεριά μέχρι τις 20.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Εν τω μεταξύ, το πρώτο κύμα του «Noul» έχει ήδη χτυπήσει το Khon Kaen από τις 4:00 π.μ. σήμερα, προκαλώντας πλημμύρες στην πόλη, αποκοπές δρόμων και βαριά κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά την πρωινή ώρα αιχμής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νερά της πλημμύρας έχουν χυθεί σε κατοικίες και καταστήματα.

Ο Somsak Jangtrakul, Κυβερνήτης της επαρχίας Khon Kaen, δήλωσε ότι οι αρχές από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει εντολή να παρακολουθούν καθημερινά τις καταιγίδες και τις έντονες βροχοπτώσεις και να προετοιμάζονται για τις πλημμύρες και την πολιτική βοήθεια για 24 ώρες. Οι αρχές θα ειδοποιήσουν επίσης τους πολίτες τους σχετικά με την πιθανότητα επερχόμενων πλημμυρών ή ισχυρών βροχοπτώσεων το Σαββατοκύριακο.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.