Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εγκρίνει, κατ' αρχήν, να υποδέχεται ξένους τουρίστες μακράς διαμονής στο πλαίσιο ενός συστήματος «Ειδικής Τουριστικής Βίζας», από τον Οκτώβριο

Εθνική -

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε επίσημα την υποδοχή τουριστών μεγάλης διάρκειας που θα εισέλθουν στη χώρα τον Οκτώβριο στο πλαίσιο του προγράμματος «Ειδική Τουριστική Βίζα (STV)», προκειμένου να βοηθήσει τον τουριστικό τομέα.

Η Trisulee Traisanakul, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την αρχή του τουρισμού όπως προτάθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού, που αρχικά ονομαζόταν Special Tourist Visa, για ξένους τουρίστες με τα ακόλουθα προσόντα:

1. Ένας αλλοδαπός που επιθυμεί να ταξιδέψει για να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα (ταξίδι μακράς διαμονής) στην Ταϊλάνδη.

2. Ένας αλλοδαπός που έχει αναγνωρίσει ότι είναι πρόθυμος να συμμορφωθεί με τα μέτρα δημόσιας υγείας της Ταϊλάνδης στην Ταϊλάνδη και συμφωνεί να διενεργήσει κρατική καραντίνα σε μια εναλλακτική τοπική κρατική καραντίνα (ALSQ) για 14 ημέρες.

3. Ένας αλλοδαπός που παρέχει αποδεικτικά στοιχεία μακροχρόνιας διαμονής στην Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων αποδεικτικών στοιχείων πληρωμής για τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή νοσοκομειακό κατάλυμα που παρέχει υπηρεσία Εναλλακτικής Κρατικής Καραντίνας (ASQ) στην Ταϊλάνδη και τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα αποδεικτικά στοιχεία:

    • Απόδειξη πληρωμής για διαμονή σε ξενοδοχείο ή νοσοκομειακή διαμονή μετά την κρατική καραντίνα
    • Αντίγραφο ιδιοκτησίας διαμερίσματος ή συγκυριαρχίας που ανήκει σε αλλοδαπούς ή μέλη της οικογένειας αλλοδαπών
    • Αντίγραφο άδειας ενοικίασης ή πληρωμή κατάθεσης για την αγορά διαμερίσματος, συγκυριαρχίας ή σπιτιού από αλλοδαπούς στην Ταϊλάνδη

Μόνο οι αλλοδαποί με τα παραπάνω κριτήρια και που έχουν περάσει από ενέργειες για τον έλεγχο της εξάπλωσης του Covid-19 όπως καθορίζεται από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και σχετικούς φορείς θα επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση για βίζα STV, η οποία θα κοστίζει 2,000 μπατ και θα διαρκέσει για 90 ημέρες.

Όταν λήξει, το Γραφείο Μετανάστευσης θα επιτρέψει την παράταση της θεώρησης έως και δύο φορές με αθροιστικό σύνολο 270 ημερών. Ο κανονισμός θα ισχύει αρχικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος είπε στη συνέχεια ότι το σχέδιο έχει σχεδιαστεί για να φέρει δυνητικούς τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη για να βοηθήσουν στην προώθηση της εγχώριας οικονομίας, της τουριστικής βιομηχανίας και των σχετικών τουριστικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την έγκριση της ανάπτυξης της αγοράς στην Ταϊλάνδη συνολικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 .

Η κυβέρνηση πιστεύει επίσης ότι, σύμφωνα με την εκτίμησή της, θα υπάρχουν περίπου 100 έως 300 τουρίστες που θα εισέρχονται στην Ταϊλάνδη την εβδομάδα και 1,200 τουρίστες το μήνα μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Ωστόσο, η ακριβής ημερομηνία τον Οκτώβριο για την εφαρμογή του προγράμματος δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και καθώς το σχέδιο εγκρίνεται μόνο κατ' αρχήν, τα ενδιαφερόμενα μέρη δεν μπορούν να εγγραφούν ακόμη σε κοντινή πρεσβεία ή προξενείο. Αυτή η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα, ανέφερε το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.