Η Μπανγκόκ αναμένεται να χάσει τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στις μεγάλες πόλεις στον κόσμο μέχρι το τέλος του 2020, σύμφωνα με την Oxford Economics

Μπανγκόκ -

Η Μπανγκόκ είναι πιθανό να χάσει τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στον κόσμο μεταξύ των μεγάλων πόλεων κατά την τρέχουσα περίοδο των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών στην πανδημία Covid-19, σύμφωνα με την παγκόσμια εταιρεία προβλέψεων Oxford Economics.

Η τελευταία έκθεση της εταιρείας δείχνει ότι η ζήτηση για διεθνή ταξίδια στην Μπανγκόκ θα μειωθεί σημαντικά στο 57% σε σχέση με πέρυσι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους λόγω των αυστηρών διεθνών ταξιδιωτικών ελέγχων και καραντινών για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19. Αυτός ο αριθμός, αν και δεν προβλέπεται να είναι το υψηλότερο ποσοστό, προβλέπεται να αντανακλά τη μεγαλύτερη συνολική απώλεια αριθμού τουριστών.

Η ζήτηση δεν θα φτάσει στο προηγούμενο επίπεδο του 2019 έως το 2024, σύμφωνα με την έκθεση, αντανακλώντας αναμφισβήτητα την παγκόσμια οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία και τη μείωση της εμπιστοσύνης στον διεθνή τουρισμό καθώς και τον οικονομικό αντίκτυπο τόσο στον τουρισμό όσο και στη βιομηχανία αναψυχής.

Οι μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο θα πληγούν περισσότερο, με τη Μπανγκόκ να πληγεί περισσότερο σύμφωνα με έρευνα. Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης αναμένεται να χάσει περίπου 14.5 εκατομμύρια εισερχόμενους ξένους τουρίστες, που θεωρείται ο μεγαλύτερος αριθμός χαμένων τουριστών μεταξύ άλλων μεγάλων πόλεων στον κόσμο και σχεδόν τα δύο τρίτα όλων των τουριστικών απωλειών στην Ταϊλάνδη. Η Πατάγια, το Πουκέτ και η Μπανγκόκ βρίσκονται όλες στις είκοσι πόλεις με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο και όλες αναμένεται να υποστούν σημαντικές ζημιές λόγω του Covid-19.

Εν τω μεταξύ, οι 10 πρώτες πόλεις που αναμένεται να χάσουν το υψηλότερο ποσοστό τουριστών είναι πιθανό να είναι όλες οι τουριστικές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Νέα Υόρκη, όπου οι τουρίστες ενδέχεται να μειωθούν κατά 79%. Οι πόλεις στη Βόρεια Αμερική θα αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πτώση της τάξης του 70%, ακολουθούμενη από πτώση 57% στις πόλεις Ασίας-Ειρηνικού και 56% στην Ευρώπη.

Ενώ η ζήτηση για διεθνή τουρισμό εξακολουθεί να είναι φτωχή λόγω της πανδημίας, ένα θετικό που προβλέπεται στην έκθεση είναι ότι αντίθετα ο εγχώριος τουρισμός θα αυξηθεί μεταξύ των ανθρώπων σε όλες τις χώρες. Αναμένεται να ανακάμψει στο επίπεδο του 2019 εντός του έτους 2022, ανέφερε η έκθεση της Oxford Economics.

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.33 (3 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.