Νέο σύστημα «Ειδικής Τουριστικής Βίζας» που θα εξεταστεί από το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης την επόμενη εβδομάδα

Εθνική -

Μια νέα τουριστική ατζέντα για ξένους θα παρουσιαστεί στην επιτροπή του υπουργικού συμβουλίου για εξέταση σε συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε χθες, 9 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνήτης της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) Yuthasak Supasorn.

Σύμφωνα με το TAT, το νέο καθεστώς ονομάζεται «Ειδική Τουριστική Βίζα» (STV) που θα επιτρέπει στους αλλοδαπούς να μείνουν στην Ταϊλάνδη για τουλάχιστον 90 ημέρες. Η βίζα μπορεί να ανανεωθεί δύο φορές, σύμφωνα με την πρόταση, κάθε φορά για 90 ημέρες, για μέγιστη διαμονή 270 ημερών.

Η βίζα αναμένεται να κοστίζει περίπου 2,000 μπατ ανά άτομο και είναι κατάλληλη για ξένους τουρίστες που θέλουν να μείνουν στην Ταϊλάνδη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το σχέδιο προτείνεται μετά το σχόλιο του Πρωθυπουργού για την επαναλειτουργία ολόκληρης της χώρας αντί να επικεντρωθεί μόνο στο «Μοντέλο του Πουκέτ», το οποίο πιθανώς έχει παραμεριστεί λόγω της αντίθεσης ορισμένων κατοίκων του νησιού.

Οι αρχικές κατευθυντήριες γραμμές της «Ειδικής Τουριστικής Βίζας» και άλλα μελλοντικά τουριστικά σχέδια κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Covid-19 πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένα για να εξισορροπηθεί η ασφάλεια της δημόσιας υγείας, η συγκατάθεση των κατοίκων της περιοχής και το εισόδημα της τουριστικής βιομηχανίας, που αντιπροσωπεύει το είκοσι τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος , είπε ο Yuthasak. Η Pattaya News σημειώνει ότι όταν η άτυπη βιομηχανία περιλαμβάνεται σε αυτόν τον αριθμό, το συνολικό ποσό του ΑΕΠ θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερο. Παραδείγματα της άτυπης βιομηχανίας είναι οι πάγκοι της αγοράς, οι πλανόδιοι πωλητές και η βιομηχανία του κόκκινου φωτός, η οποία επίσημα δεν υπάρχει.

Ο Κυβερνήτης είπε στο Associated Press: «Εάν η κατάσταση του τουρισμού δεν έχει ακόμη ανακάμψει το τέταρτο τρίμηνο, περίπου 2.5 εκατομμύρια από τα σημερινά 4 εκατομμύρια άτομα στον κλάδο μπορεί να είναι άνεργοι».

Ορισμένοι αριθμοί που περιλαμβάνουν την άτυπη βιομηχανία ανεβάζουν αυτόν τον αριθμό έως και δέκα εκατομμύρια.

«Ως εκ τούτου, η TAT πρέπει να καταστρώσει σχέδια περιορισμένης έκθεσης για ξένους τουρίστες, ελπίζοντας να φέρει την πρώτη ομάδα τουριστών από, για παράδειγμα, την Ευρώπη στην Ταϊλάνδη εντός του τέταρτου τριμήνου. Το σχέδιο μπορεί να επεκταθεί για μια μεγαλύτερη ομάδα ξένων τουριστών, εάν το αποτέλεσμα ήταν θετικό».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό είναι απλώς μια πρόταση, όπως πολλά άλλα σχέδια, και θα απαιτούσε ακόμα ασφάλιση υγείας, πολλαπλά τεστ covid, υποχρεωτική εφαρμογή παρακολούθησης και καραντίνα δύο εβδομάδων.

Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες την επόμενη εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.