Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης απαγορεύει την πώληση και την προώθηση αλκοόλ στο διαδίκτυο, με ισχύ από τον Δεκέμβριο

Εθνική -

Η Βασιλική Εφημερίδα δημοσίευσε χθες 2563 Σεπτεμβρίου την ανακοίνωση «Απαγόρευση πώλησης αλκοολούχων ποτών μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων πανελλαδικά, ΒΕ 8», με ισχύ από τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την κοινοποίηση, το νομικό μέτρο προσαρμόζεται στην τρέχουσα κατάσταση της αύξησης των διαδικτυακών επιχειρήσεων στην Ταϊλάνδη και εκδίδεται για να αποτρέψει την εύκολη πρόσβαση νέων κάτω των 18 ετών στην αγορά αλκοόλ και να μειώσει τα ατυχήματα που μπορεί να έχουν προκλήθηκε από το αλκοόλ.

Δυνάμει της Ενότητας 4 και της Ενότητας 30 (6) του νόμου περί ελέγχου του αλκοόλ, BE 2551 (2008), ο Πρωθυπουργός, με τη συμβουλή της Εθνικής Επιτροπής Πολιτικής για το Αλκοόλ, εξέδωσε επομένως την ανακοίνωση ως εξής:

Ρήτρα 1: Κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να πουλά αλκοολούχα ποτά μέσω πώλησης αλκοολούχων ποτών ή υπηρεσιών σε σχέση με την πώληση αλκοολούχων ποτών μέσω ηλεκτρονικών καναλιών απευθείας στους καταναλωτές ή πείθοντας οποιοδήποτε άτομο να αγοράσει ή να προσφέρει ή να πουλήσει αγαθά ή υπηρεσίες σε καταναλωτές.

Ο όρος «ηλεκτρονικά κανάλια» σημαίνει ότι οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών πραγματοποιούνται με τη μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας, όπου οι πωλητές και οι καταναλωτές μπορούν να συναλλάσσονται χωρίς συνάντηση.

Ρήτρα 2: Η παρούσα ανακοίνωση δεν ισχύει για την ηλεκτρονική πληρωμή για την αγορά αλκοολούχων ποτών σε καταστήματα, εστιατόρια ή χώρους όπου σερβίρονται αλκοολούχα ποτά.

Άρθρο 3: Η παρούσα ανακοίνωση τίθεται σε εφαρμογή ενενήντα ημέρες από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ανακοινώθηκε στις 7 Αυγούστου BE 2563

Στρατηγός Prayut Chan-O'Cha, Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.