Το Πουκέτ διχασμένο στις απόψεις για το νέο σχέδιο «Μοντέλο του Πουκέτ», ο πρωθυπουργός διατάσσει αυστηρότερα μέτρα για τον Covid-19 για την ατζέντα του τουρισμού

Πουκέτ -

Ο Phiphat Ratchakitprakarn, Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, πραγματοποίησε μια άτυπη δημόσια συνάντηση στο Πουκέτ χθες, 6 Σεπτεμβρίου, σχετικά με το θέμα του «Μοντέλου του Πουκέτ» και το άνοιγμα της πόλης για τον ξένο τουρισμό.

Η τοπική συνάντηση είχε στόχο να παρατηρήσει τις δημόσιες απόψεις και προβλήματα, καθώς και να δημιουργήσει μια αμοιβαία κατανόηση της πρότασης του «Μοντέλου του Πουκέτ».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ξένοι τουρίστες μακράς διαμονής πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικά χωρίς Covid-19 που έχουν εκδοθεί το πολύ 72 ώρες πριν υποβάλουν αίτηση για βίζα στην πρεσβεία της Ταϊλάνδης όπου διαμένουν. Θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ επιχρίσματος μόλις φτάσουν στο αεροδρόμιο του Πουκέτ πριν μπουν σε κρατική καραντίνα για 14 ημέρες.

Θα τους ζητηθούν δύο ακόμη τεστ μπατονέτας κατά τη διάρκεια της καραντίνας για να βεβαιωθούν ότι είναι απαλλαγμένα από Covid προτού τους επιτραπεί να ταξιδέψουν οπουδήποτε στο Πουκέτ.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόσφατο σχέδιο «Phuket Model». εδώ

Οι ντόπιοι, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματιών και των τοπικών πωλητών, διίστανται στις απόψεις τους για το σχέδιο. Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν να ανοίξει η επαρχία για τους τουρίστες με αυστηρά μέτρα υγείας, μια άλλη ομάδα, που δεν ασχολείται κυρίως με την ξένη τουριστική βιομηχανία, ζήτησε αντ 'αυτού να προωθηθούν οι εγχώριοι τουρίστες της Ταϊλάνδης.

Ο Preechawut Keesin, επιχειρηματίας τουρισμού στην παραλία Patong, είπε στη συνάντηση ότι είτε ανοίγει ξανά τη χώρα είτε όχι, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε χρήματα αποζημίωσης για τους ντόπιους που ζουν με ένα από τα υψηλότερα έξοδα ζωής στη χώρα σε περίπου τρεις μήνες. με τουλάχιστον 10,000 μπατ το μήνα, καθώς υποστήριξαν ότι επηρεάστηκαν πολύ από το κλείσιμο του τουρισμού.

Ο Phiphat δήλωσε περαιτέρω ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη εγκρίνει την τουριστική ατζέντα και θα εγκαταλείψει το σχέδιο εάν η πλειοψηφία των κατοίκων του Πουκέτ δεν συμφωνεί με αυτό.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Πρωθυπουργός Prayuth Chan-O'Cha ζήτησε περισσότερες μετρήσεις υγείας για τους αλλοδαπούς και έχει απορρίψει την εφαρμογή του ονόματος «Phuket Model» σε ένα επίσημο πρόγραμμα τουρισμού, το οποίο ενδέχεται να καθυστερήσει την αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης του Οκτωβρίου. 1.

«Μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, οι νέες μετρήσεις υγείας για τους ξένους τουρίστες που θα επισκέπτονταν τον νομό στο πλαίσιο αυτού του τουριστικού προγράμματος θα παρουσιαστούν στην επιτροπή στις 15 Σεπτεμβρίου. Αρχικά, θα προσπαθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε να τρέξουμε όλες τις επίσημες διαδικασίες και να δρομολογήσουμε το σχέδιο εντός της 1ης Οκτωβρίου. Αλλά αν όχι, το σχέδιο θα διεξαχθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», είπε ο Phiphat στους δημοσιογράφους.

Εν τω μεταξύ, μια ομάδα ντόπιων του Πουκέτ ζήτησε μια επίσημη δημόσια ακρόαση στην επαρχία για να λάβει την έγκριση των κατοίκων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι πολύ εναντίον του σχεδίου. Αναμένεται να διοργανωθεί το προσεχές διάστημα από το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τον Phiphat.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Matichon

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.