Δύο ξένοι εκπαιδευτές καταδύσεων απένειμαν βασιλικά παράσημα για τη διάσωση της ποδοσφαιρικής ομάδας Wild Boars

Σουράτ Θάνι-

Ο Ivan Karadzic, Δανός υπήκοος και ο Elik Brown, Καναδός, και οι δύο εκπαιδευτές καταδύσεων στο Koh Tao έχουν λάβει βασιλικά παράσημα για το ρόλο τους στη διάσωση δώδεκα νεαρών μελών της ποδοσφαιρικής ομάδας Wild Boars και του προπονητή τους στο Chiang Rai πριν από δύο χρόνια .

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην επαρχιακή αίθουσα Surat Thani χθες, 27 Αυγούστου, υπό την προεδρία του κυβερνήτη της Surat Thani, Wichawut Jinto.

Οι δύο αφοσιωμένοι δύτες ήταν μεταξύ 115 αλλοδαπών από 187 βραβευμένους διασώστες που έκαναν καλές πράξεις στη διάσωση στο σπήλαιο Tham Luang και τους απονεμήθηκε το πιο θαυμάσιο παράσημο του Direkgunabhorn.

Δώδεκα μέλη της ομάδας, ηλικίας έντεκα έως δεκαέξι ετών, και ο 25χρονος βοηθός προπονητή τους είχαν μπει στη σπηλιά Tham Luang-Khun Nam Nang τον Ιούνιο του 2018 μετά από προπόνηση ποδοσφαίρου και παγιδεύτηκαν από τα νερά της πλημμύρας που ανέβαιναν γρήγορα. Διασώθηκαν με ασφάλεια τον Ιούλιο και έκτοτε το περιστατικό είχε γίνει μια ευρεία δημοσιότητα για διάσωση σε σπήλαιο διεθνώς.

Ο τεχνικός εκπαιδευτής καταδύσεων Ivan είπε στο Associated Press ότι ήταν πραγματικά τιμή και συγκλονισμένος που η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς αναγνώρισε τις προσπάθειες των καταδυτικών ομάδων και όλων των εγχώριων και διεθνών διασωστών στην αποστολή να σώσουν τους ποδοσφαιριστές των αγριογούρουνων και τον προπονητή τους από την πλημμυρισμένη σπηλιά στο εκείνη τη φορά.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Δημοσίευση σήμερα

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.