Πέντε μη εκραγείς βόμβες που πιστεύεται ότι προέρχονται από τον εμφύλιο πόλεμο της Καμπότζης ανακαλύφθηκαν σε ένα τοπικό χωριό στο Sa Kaeo στην ανατολική Ταϊλάνδη

Πέντε μη εκραγείς βόμβες που πιστεύεται ότι προέρχονται από τον εμφύλιο πόλεμο της Καμπότζης ανακαλύφθηκαν σε ένα τοπικό χωριό στο Sa Kaeo, στην ανατολική Ταϊλάνδη

Sa Kaeo-

Στρατιωτικοί αξιωματικοί του 13ου Συντάγματος Δυνάμεων Ranger ειδοποιήθηκαν την Τετάρτη, 4 Αυγούστου, αφού έντρομοι ντόπιοι του χωριού Tubtim Siam 05 βρήκαν αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς στη γειτονιά τους.

Δύο βόμβες RPG και ένα claymore εντοπίστηκαν πρώτα στα χωράφια των χωρικών προτού οι ντόπιοι βρουν άλλη μια αντιαρματική νάρκη και μια συσκευή τύπου οβίδας κοντά στην είσοδο του χωριού.

Ο αρχηγός του χωριού Mano Noeisungnoen, 53 ετών, είπε ότι πιστεύεται ότι ήταν τα εκρηκτικά απομεινάρια ενός εμφυλίου πολέμου της Καμπότζης το 1967.

Όλες οι σκουριασμένες βόμβες καλύφθηκαν με λάστιχα καθώς αστυνομικοί εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (EOD) έφτασαν στο σημείο. Αποσυναρμολόγησαν με ασφάλεια τις συσκευές και τις μετέφεραν στο Σύνταγμα Δυνάμεων Ranger.

Μιλώντας στη συνέχεια, ο αρχηγός είπε ότι οι χωρικοί του δεν ήταν σε απόλυτο πανικό, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που βρήκαν βόμβες από τον εμφύλιο πόλεμο της Καμπότζης στην περιοχή. 

Ο Μάνο είπε: «Ξέρουμε τώρα τι να κάνουμε και σε ποιον να αναφέρουμε όταν βρήκαμε τις βόμβες. Αυτή η περιοχή είναι επίσης κοντά στα σύνορα με την Καμπότζη, επομένως οι βόμβες δεν θα μπορούσαν να ήταν από πουθενά αλλού.

«Πρέπει να παρακολουθούμε για περισσότερες συσκευές που δεν έχουν βρεθεί. Αξιωματικοί του EOD και του στρατού βοήθησαν επίσης τους κατοίκους του χωριού και αναζητούν πιθανές περιοχές όπου ενδέχεται να θάψουν περαιτέρω βόμβες».

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/