26 υπήκοοι Καμπότζης συνελήφθησαν στο Sa Kaeo για παράνομη διέλευση των συνόρων

Sa Kaeo-

Είκοσι έξι υπήκοοι της Καμπότζης συνελήφθησαν χθες στο Sa Kaeo και κατηγορήθηκαν για παράνομη διέλευση των συνόρων με την Ταϊλάνδη.

Ο καπετάνιος Tetchat Chalermchit, Διοικητής της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης στην υποπεριφέρεια Phan Suek, ανέφερε το περιστατικό κοντά στο χωριό Non Sawet Set χθες το πρωί. Συνολικά είκοσι έξι υπήκοοι της Καμπότζης βρέθηκαν από περιπολίες που φέρεται να περνούσαν κρυφά μέσα στο δάσος για να προσπαθήσουν να το φτάσουν βαθύτερα στην Ταϊλάνδη. Κανένας από τους είκοσι έξι δεν βρέθηκε να έχει κατάλληλα διαβατήρια ή έγγραφα που να τους επιτρέπουν να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης ενίσχυσαν πρόσφατα σοβαρά τα μέτρα πρόληψης για να εμποδίσουν την είσοδο παράνομων μεταναστών εργαζομένων στη χώρα. Αυτό οφείλεται κυρίως στις ανησυχίες ότι οι μετανάστες θα μπορούσαν να έχουν τον κορωνοϊό Covid19 και ενδεχομένως να μεταδώσουν τον ιό στην Ταϊλάνδη. Η Ταϊλάνδη δεν είχε ούτε ένα κρούσμα του ιού να εξαπλωθεί τοπικά σε περισσότερες από εξήντα ημέρες.

Οι είκοσι έξι παράνομοι μετανάστες είπαν ότι οι περισσότεροι από αυτούς προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην εργασία τους στην περιοχή Rayong στη γεωργική βιομηχανία. Είχαν επιστρέψει στην Καμπότζη κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19 τον Μάρτιο, αλλά τώρα ήθελαν να επιστρέψουν στη δουλειά καθώς η κατάσταση είχε βελτιωθεί στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, με τα σύνορα ακόμη κλειστά, ήθελαν απελπισμένα να επιστρέψουν στη δουλειά τους, καθώς δεν είχαν χρήματα. Αποφάσισαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα με τη βοήθεια ενός οδηγού που φέρεται να τους χρέωνε τρεις χιλιάδες μπατ το άτομο. Ωστόσο, ο οδηγός φέρεται να τους εγκατέλειψε στην ταϊλανδική πλευρά των συνόρων και εξαφανίστηκε με τα χρήματα.

Οι είκοσι έξι αλλοδαποί υπήκοοι θα ελεγχθούν για Covid19 και στη συνέχεια θα απελαθούν στην Καμπότζη σύμφωνα με τον Captain Tetchat.

Φωτογραφίες: 77kaoded

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/