Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έρχονται στο Chonburi με μεγάλα πλήθη στο Laem Tan

Τσονμπούρι-

Μια ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση έλαβε χώρα στο Chonburi χθες το απόγευμα, προσελκύοντας ένα μεγάλο πλήθος που στη συνέχεια καθάρισε μαζί την παραλία Bang Saen για να βοηθήσει την τοπική κοινότητα.

Η διαμαρτυρία, που ακολουθεί αρκετές άλλες μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Μπανγκόκ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθοδηγούνταν από μια ομάδα που αυτοαποκαλούνταν το Μέτωπο Απελευθέρωσης Νέων. Η ομάδα, η οποία δεν είχε ανακοινώσει επίσημο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά είχε διαφορετικές εκτιμήσεις από τους διοργανωτές και την επιβολή του νόμου, ήταν ειρηνική. Η αστυνομία του Σάεν Σουκ παρακολούθησε την κατάσταση αλλά δεν παρενέβη. Οι τοπικοί διοικητικοί υπάλληλοι του Saen Suk φέρεται να ήταν παρόντες, ωστόσο απλώς για να βοηθήσουν στον έλεγχο της κυκλοφορίας και να παρατηρήσουν, φαινομενικά για να εξασφαλίσουν τη φυσική απόσταση και λαμβάνονταν προφυλάξεις για τον Covid-19, όπως η χρήση μάσκας.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας ζητούν τρεις κύριους στόχους, οι οποίοι αντιστοιχούν στους ίδιους στόχους που ζητήθηκαν στις διαδηλώσεις στη Μπανγκόκ, στο Τσιάνγκ Μάι και στο Ουμπόν:

1. Διαλύστε τη Βουλή

2. Ξαναγράψτε το Σύνταγμα

3. Να σταματήσει η επίσημη και ανεπίσημη παρενόχληση και δίωξη διαδηλωτών και ακτιβιστών.

Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι εάν αυτά τα αιτήματα δεν ικανοποιηθούν εντός αρκετών εβδομάδων, η σοβαρότητα και η ένταση των διαμαρτυριών θα ενταθούν. Δεν διευκρίνισαν τι ακριβώς θα συνεπαγόταν αυτό.

Μετά τη διαμαρτυρία, το πλήθος πήγε στην παραλία Bang Saen όπου προχώρησαν στη συλλογή σκουπιδιών και στον καθαρισμό της περιοχής, δηλώνοντας ότι ήθελαν να δείξουν ότι υποστηρίζουν και τη γενική κοινότητα.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η παράταση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης δεν είναι πολιτική και δεν έχει καμία σχέση με διαμαρτυρίες. Η κυβέρνηση αφαίρεσε την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων από το διάταγμα και αυτή την εβδομάδα, αλλά δήλωσε ότι οι πολιτικές συγκεντρώσεις πρέπει να ακολουθούν τους νόμους για τις δημόσιες συνελεύσεις. Η κυβέρνηση Τσονμπούρι δεν έκανε αμέσως δημόσια δήλωση σχετικά με τις συγκεντρώσεις ή αν ένιωσε ότι παραβιάστηκαν νόμοι.

Φωτογραφία: 77kaoded

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (3 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/