Η Nokscoot Airlines ανακοινώνει ότι εκκαθαρίζεται, θύμα της πανδημίας

Μπανγκόκ-

Ο οικονομικός αερομεταφορέας NokScoot Airlines ανακοίνωσε σήμερα, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι απολύει τετρακόσιους υπαλλήλους, ότι κλείνουν.

Ο περιφερειακός αερομεταφορέας εκτελούσε δρομολόγια που εξυπηρετούσαν τμήματα της Κίνας και της Ιαπωνίας καθώς και το Νέο Δελχί, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊπέι, από την κύρια βάση του στο αεροδρόμιο Don Mueang της Μπανγκόκ.

Η Nokscoot είπε ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε την Παρασκευή να εκκαθαρίσει την αεροπορική εταιρεία, με την απόφαση να ανακοινωθεί περαιτέρω σε μια γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί σε περίπου δύο εβδομάδες. Εκτιμάται ότι επιπλέον 450 εργαζόμενοι θα απολυθούν, ωστόσο, θα λάβουν πλήρεις παροχές σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης σύμφωνα με τη Nokscoot.

Η Nokscoot αντιμετώπιζε δυσκολίες ακόμη και πριν από την πανδημία του Covid-19, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, καθώς αγωνιζόταν να ανταγωνιστεί πολλούς άλλους τοπικούς αερομεταφορείς χαμηλού κόστους. Η NokScoot ήταν μια κοινοπραξία μεταξύ της Scoot και της αεροπορικής εταιρείας Nok Air με έδρα την Ταϊλάνδη και φέρεται ότι δεν μπόρεσε να καταγράψει συνολικά κέρδη ολόκληρου του έτους από τότε που ιδρύθηκε το 2014. Η πανδημία, σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο της Nokscoot, κλιμάκωσε το ζήτημα της απώλειας κερδών και οδήγησε στην επικείμενη εκκαθάριση της αεροπορικής εταιρείας.

Η Scoot με έδρα τη Σιγκαπούρη κατέχει το 49% της NokScoot και έκανε την ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα. Όχι, μια εγχώρια αεροπορική εταιρεία προϋπολογισμού κατέχει το 51% της αεροπορικής εταιρείας. Τουλάχιστον τρία από τα αεροπλάνα του στόλου της NokScoot θα επιστραφούν στη Σιγκαπούρη, πρόσθεσαν στην ανακοίνωση.

Πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://asianaviation.com/nokscoot-to-be-liquidated/

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/