Ο Υπουργός Τουρισμού λέει ότι κορυφαία προτεραιότητα είναι η δωρεάν βίζα για Κινέζους και Ινδούς τουρίστες για την ενίσχυση του τουρισμού στην Ταϊλάνδη

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού θα προτείνει μέτρα τόνωσης του τουρισμού στο υπουργικό συμβούλιο στις 31 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Pipat Ratchakitprakarn δήλωσε την Πέμπτη (23 Ιανουαρίου) ότι «το μέτρο ύψιστης προτεραιότητας είναι η χορήγηση δωρεάν βίζας σε Κινέζους και Ινδούς τουρίστες, κάτι που θα συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση του τουρισμού το 2020», είπε. «Εάν το μέτρο δεν εγκριθεί, θα επιδιώξουμε να παρατείνουμε τη βίζα κατά την άφιξη στο τέλος του 2020 αντί για τις 30 Απριλίου».

Ο Pipat πρόσθεσε επίσης ότι η Ταϊλάνδη πρέπει να ενεργήσει γρήγορα σχετικά με το προνόμιο βίζας ή να κινδυνεύσει να χάσει τουρίστες σε γειτονικές χώρες όπως η Μαλαισία, η οποία έχει ανακοινώσει δωρεάν βίζα για Κινέζους και Ινδούς τουρίστες για το 2020.

Το μέτρο της δωρεάν βίζας αναμένεται να αυξήσει τους Ινδούς τουρίστες σε 2.5 εκατομμύρια από 1.9 εκατομμύρια πέρυσι, ενώ ο αριθμός των Κινέζων τουριστών θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια από 11 εκατομμύρια πέρυσι, πρόσθεσε ο Pipat.

«Εκτός από τα μέτρα για την έκδοση βίζας, το υπουργείο έχει επίσης καταλήξει σε πολλά άλλα σχέδια για την τόνωση του τουρισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας εκστρατείας παρόμοιας με το κυβερνητικό σχέδιο «Φάε, ψωνίζει, ξοδεύει», αλλά στοχεύει σε ξένους τουρίστες», είπε.

«Θα συζητήσουμε τη δυνατότητα διανομής κουπονιών σε μετρητά σε ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την Ταϊλάνδη, κάτι που θα συμβάλει στην ενίσχυση των δαπανών τους και θα μετριάσει τις επιπτώσεις της ανατίμησης του μπατ. Αναμένουμε να χρησιμοποιήσουμε τον κεντρικό προϋπολογισμό για να χρηματοδοτήσουμε αυτό το έργο».

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού εκτιμά τα έσοδα από την τουριστική βιομηχανία το 2020 σε 3.4 τρισεκατομμύρια Bt, υψηλότερα από τα 3.01 τρισεκατομμύρια Bt του περασμένου έτους. Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Ταϊλάνδη αναμένεται να φτάσει τα 40.5 εκατομμύρια με 41 εκατομμύρια ανθρώπους και να αποφέρει εισόδημα τουλάχιστον 2.1 τρισεκατομμυρίων Bt.

πηγή: https://www.nationthailand.com/news/30380998

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/