Ορισμένα μέλη της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης δεν είναι ευχαριστημένα με το "The Cave", δηλώνουν ότι η ταινία δεν βασίζεται σε γεγονότα και είναι παραπλανητική

Το Cave Nang Non», ένα ντοκιμαντέρ του Ιρλανδού σκηνοθέτη Tom Waller για τη δραματική διεθνή επιχείρηση διάσωσης για τη διάσωση 13 ποδοσφαιριστών του «Wild Boar» και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο σπήλαιο Tham Luang στην επαρχία Chiang Rai πέρυσι, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. . Οι αντιδράσεις για την ταινία είναι ανάμεικτες και περιλαμβάνουν ένα αναμφισβήτητα αρνητικό σχόλιο από τον κ. Narongsak Osotthanakorn, τον τότε κυβερνήτη του Chiang Rai και διοικητή των επιχειρήσεων διάσωσης.

Στη χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook, ο Τομ Γουόλερ είπε ότι δέχθηκε έντονη κριτική από τον κ. Narongsak, ο οποίος κλήθηκε να παραστεί στην πρεμιέρα στην επαρχία Lampang, όπου είναι τώρα κυβερνήτης. Είπε ότι ο κ. Narongsak είχε παραπονεθεί ότι το ντοκιμαντέρ δεν βασίζεται στην πραγματικότητα και αντί να τονίσει την ενότητα όλων όσων συμμετείχαν στη διάσωση, η οποία, όπως είπε, ήταν ο κύριος συντελεστής στην επιτυχία της, η ταινία επικεντρώνεται στην ιστορία του ένας Ιρλανδός δύτης. 

Ο κ. Narongsak παραπονέθηκε επίσης για τη συμπερίληψη στην ταινία ιστορίες γραφειοκρατικής γραφειοκρατίας που παρεμπόδιζαν τις προσπάθειες διάσωσης, αναφέροντας έναν άνδρα που οδήγησε το ειδικό όχημα αντλίας νερού από την επαρχία Nakhon Pathom, σχεδόν 1,000 χλμ., μόνο για να ενημερωθεί από έναν αξιωματούχο ότι μπορούσε 't.

Ο Waller είπε ότι ο πρώην κυβερνήτης έφυγε από το θέατρο αφού παρακολούθησε την ταινία μόνο για λίγο, προσθέτοντας ότι θα χαιρόταν τα σχόλιά του αν είχε παρακολουθήσει ολόκληρη την ταινία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Nang Fang Mook, το «The Cave Nang Non» έλαβε 8.0 στα 10 θετικά σχόλια, με περίπου 900,000 likes, περιγράφοντας την ταινία ως εκθέτοντας την αρνητική πλευρά της κυβερνητικής γραφειοκρατίας.

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας είπε ότι η σκηνή με έναν αξιωματούχο, ο οποίος φέρεται να ήταν αγενής σε κάποιους ανθρώπους που προσπαθούσαν να υποστηρίξουν την προσπάθεια διάσωσης, μπορεί να έφερε σε δύσκολη θέση αρκετούς αξιωματούχους, προσθέτοντας ότι το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία της διάσωσης μέσα από τα μάτια των Ιρλανδών. δύτης Jim Vorni, ο οποίος έβαλε τα πάντα στο σπίτι σε αναμονή για να βοηθήσει αγνώστους που είχαν παγιδευτεί σε μια πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη.

Ο σκηνοθέτης Tom Wallet συναντά τον κ. Narongsak.

Είπε ότι λυπάται πολλά άλλα άτομα που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης, αλλά δεν αναφέρθηκαν στην ταινία, αλλά δεν είναι δυνατό για τον σκηνοθέτη να πει την ιστορία όλων σε μόλις δύο ώρες.

Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Μπουσάν στη Νότια Κορέα

Πηγή: Thai PBS

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης των μέσων ενημέρωσης TPN από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον DC της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email στο Pattayanewseditor@gmail.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/