Το Υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει να εισαγάγει πολλούς νέους κανόνες και περιορισμούς για «μεγάλα ποδήλατα», συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών

Το Υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει να απαγορεύσει το «διάσπαση λωρίδας» από τους αναβάτες μεγάλων ποδηλάτων και να περιορίσει την ταχύτητά τους στα 80 χιλιόμετρα την ώρα σε κατοικημένες περιοχές για ασφάλεια.

Ο Chirute Visalachitra, αναπληρωτής μόνιμος γραμματέας μεταφορών, δήλωσε την Τρίτη ότι σύμφωνα με την απαγόρευση "διαχωρισμού λωρίδων", οι ποδηλάτες δεν θα επιτρέπεται να οδηγούν ή να περνούν μεταξύ οχημάτων και θα πρέπει να περιμένουν τα φανάρια πίσω από άλλα οχήματα στις λωρίδες κυκλοφορίας. .

Θα πρέπει να περιορίσουν την ταχύτητά τους στα 80 χλμ/ώρα σε αστικές και κοινοτικές περιοχές, είπε.

Επιπλέον, το υπουργείο θα απαιτήσει από τους μεγάλους αναβάτες ποδηλάτων να υποβληθούν σε ειδικά σχεδιασμένες δοκιμές προτού λάβουν μεγάλες άδειες οδήγησης ποδηλάτου. Θα υπάρχουν ειδικά πεδία δοκιμών για μεγάλους αναβάτες ποδηλάτων και θα υποβάλλονται επίσης σε προσομοιώσεις επικίνδυνων καταστάσεων για να διασφαλίσουν ότι έχουν μια νοοτροπία για την ασφάλεια, είπε ο κ. Chirute.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα απαιτήσει από τους ξένους τουρίστες να επιδεικνύουν άδειες οδήγησης που ισχύουν ειδικά για μεγάλες μοτοσικλέτες κατά την ενοικίαση μοτοσυκλετών στη χώρα. Η απαίτηση δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν και πολλοί αλλοδαποί έχουν πεθάνει σε ατυχήματα με μοτοσικλέτες στη χώρα, είπε.

Ο κ. Chirute δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την επιβολή των νέων κανόνων, λέγοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι αξιωματούχοι θα οριστικοποιήσουν τα νέα μέτρα για την ασφάλεια των μοτοσικλετών σε 30 ημέρες πριν ζητήσουν την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου. Κάποια μέτρα ενδέχεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους, είπε χωρίς να διευκρινίσει.

Το Pattaya News σημειώνει ότι τα μεγάλα ποδήλατα έχουν τεθεί συχνά υπό έλεγχο στην Πατάγια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατηγορούνται για πολλά μεγάλα ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός που σκότωσε έναν Ρώσο τουρίστα στο Jomtien νωρίτερα αυτό το έτος, φερόμενοι ότι υπερέβαιναν με ταχύτητα νεαρούς ξένους δρομείς που προκάλεσε τοπική καταστολή.

Πηγή: The Bangkok Post

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/