Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης λέει ότι δεν αγνοεί τα θύματα των πλημμυρών

Ο Πρωθυπουργός στρατηγός Prayut Chan-o-cha αποδίδει μεγάλη σημασία στις επιχειρήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να ανακουφίσουν τα παράπονα των θυμάτων από τις πλημμύρες και η κυβέρνηση έχει διαδικασίες για να τους αποζημιώσει, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος τη Δευτέρα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Naruemol Pinyosinwat απάντησε προφανώς στην αυξανόμενη κριτική στα κοινωνικά δίκτυα ότι η κυβέρνηση Prayut αγνοούσε τα δεινά των θυμάτων των πλημμυρών στις βορειοανατολικές επαρχίες.

Η κριτική ήρθε μετά την επίσκεψη του Prayut στο Nakhon Si Thammarat και στο Surat Thani στα τέλη της περασμένης εβδομάδας αντί να πάει στο Ubon Ratchathani και σε άλλες βορειοανατολικές επαρχίες που επλήγησαν από πλημμύρες.

Ο Naruemol είπε ότι ο Prayut έδινε προτεραιότητα στη βοήθεια των θυμάτων από τις πλημμύρες και έδωσε εντολή στις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να παρέχουν βοήθεια σύμφωνα με τις καθιερωμένες διαδικασίες, ξεκινώντας από έκτακτα μέτρα για την εκκένωση των πλημμυρών από τα σπίτια τους έως την παράδοση φαγητού και πόσιμου νερού στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Είπε ότι μόλις υποχωρήσει το νερό, η κυβέρνηση θα επισπεύσει τις έρευνες στις πληγείσες περιοχές για να πραγματοποιήσει εργασίες αποκατάστασης και επίσης θα παράσχει μέτρα αποκατάστασης στα θύματα.

Αυτές περιλαμβάνουν αποζημίωση 50,000 Bt στις οικογένειες κάθε θύματος που σκοτώθηκε από τις πλημμύρες και 200,000 Bt για σπίτια που έχουν καταστραφεί εντελώς από το νερό. Όσοι έχουν μερικώς κατεστραμμένα σπίτια θα λάβουν αποζημίωση μεταξύ 15,000 Bt και 17,000 Bt, ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς, πρόσθεσε.

Επιπλέον, άλλοι κρατικοί φορείς, ιδίως η Αγροτική Τράπεζα και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, θα παράσχουν βοήθεια στους πληγέντες.

«Τα θύματα των πλημμυρών μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση δεν θα τους εγκαταλείψει», είπε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η διαχείριση των δωρεών θα είναι διαφανής, με μια επιτροπή σε κάθε επαρχία επιφορτισμένη με τη διανομή δωρεών και αγαθών στα θύματα.

Πηγή: The Nation, Thai Visa

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/