Η Thai Immigration κάνει σύντομη ανακοίνωση ότι πολλοί αλλοδαποί δεν χρειάζεται να ειδοποιήσουν τη μετανάστευση όταν μετακινούν την κατοικία τους, πολλά ερωτήματα παραμένουν

πηγή:

https://www.immigration.go.th/content/notifyresidence?click=1

Χθες το απόγευμα μια εικόνα άρχισε να γίνεται viral, η οποία επιβεβαιώθηκε ότι είναι επίσημη σήμερα το απόγευμα, στην οποία η Immigration ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι οι περισσότεροι αλλοδαποί δεν χρειάζεται να ειδοποιούν τη μετανάστευση όταν ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα για 24 ώρες.

Όπως έχει αναφερθεί εκτενώς στα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του ιστοτόπου μας, η σύγχυση ξεκίνησε τον Μάρτιο όταν η Μετανάστευση άρχισε να επιβάλλει νόμο από το 1979 που όριζε ότι ένας αλλοδαπός πρέπει να ειδοποιεί όταν εγκαταλείπει την κατοικία του για 24 ώρες και ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να το ειδοποιεί αλλοδαπός διαμένει στον τόπο διαμονής τους. Αυτές οι δύο μορφές είναι η TM28 και η TM30.

Φαίνεται ότι η ανακοίνωση, η οποία ήταν σύντομη, αναφέρεται συγκεκριμένα στο τμήμα TM28, του αλλοδαπού που χρειάζεται να δηλώσει. Φαίνεται επίσης ασαφές εάν πρόκειται για τουρίστες και για επιχειρήσεις και εκπαιδευτικούς κατόχους VISA και όχι για κάτοχους VISA για συνταξιοδότηση ή γάμο/οικογένεια.

Επίσης, δεν αναφέρεται εάν ένας ιδιοκτήτης ή ιδιοκτήτης του ακινήτου θα χρειαστεί να καταθέσει ένα TM30 ότι ένας αλλοδαπός μένει στη διεύθυνσή του εντός 24 ωρών.

Η ανακοίνωση φαίνεται να είναι μια απάντηση σε μεγάλες ομάδες ξένων ιδιοκτητών επιχειρήσεων που δείχνουν μεγάλη ανησυχία για τους κανόνες που θα προκαλούσαν προβλήματα στους ταξιδιώτες ξένους επιχειρηματίες τις τελευταίες εβδομάδες. Ο επικεφαλής της Ταϊλανδικής Μετανάστευσης έδωσε συνέντευξη στο BBC Thai στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, στην οποία δήλωσε ότι οι κανόνες έπρεπε να αλλάξουν και ήταν ξεπερασμένοι.

Διευκρινίσεις ζητούν από το Immigration πολλά μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Πηγή: Thai Immigration, Coconuts,

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/