Έκθεση του συνεδρίου Amcham στην Πατάγια σχετικά με τις προοπτικές της αγοράς ξενοδοχείων και ξενοδοχείων/τουρισμού - πολύ καλύτερες από τις αναμενόμενες

https://www.amchamthailand.com/2019/09/06/hotels-and-hotel-residences-market-outlook-for-greater-pattaya/

Το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Ταϊλάνδη πραγματοποίησε πρόσφατα ένα συνέδριο στην Πατάγια συζητώντας την ξενοδοχειακή βιομηχανία, την τρέχουσα αγορά και το μέλλον της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Πατάγια.

Αυτό το γράφημα μετρά τα ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας στην περιοχή και την πληρότητα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Παρά τα όσα λένε στο Διαδίκτυο ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι ειδικοί του Διαδικτύου, που φαινόταν να είναι το θέμα του συνεδρίου, οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία δίνουν μια σημαντική διαφορετική εικόνα. Οι πλήρεις παρουσιάσεις και τα στοιχεία μπορείτε να δείτε στον παραπάνω σύνδεσμο.

Με την άφιξη του Ανατολικού Οικονομικού Διαδρόμου και πολλά έργα που κάλυψαν λεπτομερώς, το μέλλον του ξενοδοχείου φαίνεται επίσης λαμπρό.

Μερικά γενικά φαγητά….

Η Πατάγια δέχεται συνολικά 13 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Αυτός ο αριθμός ήταν σημαντικά υψηλότερος από αυτόν που ανέφερε ο πρόσφατος δείκτης MasterCard, αλλά βασίζεται σε αυτό που αποκαλούν την ευρύτερη περιοχή της Πατάγια που περιλαμβάνει τη γύρω περιοχή. Καλύπτει και τον εσωτερικό τουρισμό.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος όγκος των επισκεπτών του ξενοδοχείου είναι Κινέζοι και Ινδοί αυτές τις μέρες. Ο εσωτερικός τουρισμός δυναμώνει επίσης. Οι Ευρωπαίοι επισκέπτες και οι Αμερικανοί επισκέπτες είναι χαμηλοί.

Το συνολικό μερίδιο αυξάνεται έντονα. Τα επώνυμα ξενοδοχεία αυξάνονται σημαντικά σε σχέση με τους μικρούς ξενώνες, ειδικά με τους τρέχοντες περιορισμούς και καταστολές που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τη νομοθεσία σχετικά με τα ξενοδοχεία, όπως ο νόμος περί ξενοδοχείων.

Ακολουθεί μια αναφορά της Kim Waddoup που παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να ρίξετε μια ματιά σε μερικές από τις διαφάνειες και τις πληροφορίες που παρουσιάζονται για μια πραγματική ιδέα του τι συμβαίνει στην περιοχή και την ξενοδοχειακή και τουριστική αγορά. Τα έργα που συζητούνται για τα επόμενα χρόνια στην ΕΟΚ είναι αρκετά μεγάλα.

Διάσκεψη ξενοδοχείου AmCham: Ξενοδοχεία και ξενοδοχειακές κατοικίες: Προοπτικές αγοράς για την ευρύτερη Πατάγια

Το AmCham, το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε ένα επαγγελματικό Συνέδριο στις 5 Σεπτεμβρίου στο ευοίωνο περιβάλλον της αίθουσας χορού του Holiday Inn. Με τίτλο «Hotel and Hotel Residences Market Outlook for Greater Pattaya» η συγκεντρωμένη απογευματινή εκδήλωση προσέλκυσε την crème de la crème της ευρύτερης βιομηχανίας Pattaya Hospitality να ακούσει τους επιλεγμένους ομιλητές που κάλυπταν πολύ σχετικές πληροφορίες και δεδομένα σχετικά με την πραγματική απόδοση της Pattaya. συγκρίσεις με άλλα θέρετρα τόσο στην Ταϊλάνδη όσο και στο εξωτερικό.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο αδάμαστος Bill Barnett της C9 Hotel Networks άνοιξε τις διαδικασίες δηλώνοντας ότι η Pattaya πετυχαίνει 13 εκατομμύρια αφίξεις ετησίως. Αυτό συναγωνίζεται τις συνολικές αφίξεις τουρισμού για ορισμένες χώρες, πόσο μάλλον μεμονωμένα θέρετρα. Όλα δεν είναι καταστροφή και κατήφεια για την Πατάγια, καθώς τα περισσότερα από τα δεδομένα που παρουσιάζονται επικεντρώνονται στην ουσία. Τα ξενοδοχεία και οι κατοικίες πρέπει να συνυπολογίσουν και να υπολογίσουν ένα πρόστιμο υπόλοιπο διανυκτερεύσεων που συγκεντρώνονται στα έσοδα, το λεγόμενο RevPAR (έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο),

Στον τουριστικό κλάδο υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες που συγκεντρώνουν δεδομένα που τους παρέχονται από μεμονωμένα ξενοδοχεία. Αυτά είναι κυρίως τα επώνυμα ξενοδοχεία ή τα ξενοδοχεία της αλυσίδας που έχουν όλα μια σταθερή εταιρική δομή λεπτομερών αναφορών, σωστά γεγονότα και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Αυτά τα δεδομένα τροφοδοτούνται σε τράπεζες δεδομένων που επιτρέπουν σε αυτούς τους οργανισμούς να συγκεντρώσουν ακριβείς και λεπτομερείς πληροφορίες που σχετίζονται ειδικά με τις επιχειρήσεις ξενοδοχείων/ξενοδοχείων. Επιτρέπουν επίσης σε αυτές τις εταιρείες να παρέχουν μια ακριβή διατομή σχετικά με την υγεία (κατώτατη γραμμή) της αγοράς. Για παράδειγμα, οι χαμηλότεροι αριθμοί αφίξεων αλλά με τα δωμάτια που πωλούνται σε υψηλότερες τιμές είναι καλό για τα ξενοδοχεία, ενώ τα θέρετρα θα σημειώσουν πτώση στους αριθμούς αφίξεων.

Οι πιο σχετικοί δείκτες στην κύρια ομιλία από τον Fenady Uriate, Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης από το STR υπέδειξαν τις ακόλουθες τάσεις με βάση τα δεδομένα που παρέχονται:-

  • Ο αριθμός των «επώνυμων» ξενοδοχείων αυξάνεται στην Πατάγια, τώρα 39%
  • Η προσφορά αυξήθηκε κατά 1.6% αλλά η ζήτηση κατά 2%
  • Η πληρότητα μειώθηκε κατά 0.3%, το ADR (μέσος ημερήσιος ρυθμός) κατά 3.3%, άρα το RevPAR μειώθηκε κατά 3.6%
  • Η εποχική ανάλυση δείχνει την υψηλότερη πληρότητα το Σαββατοκύριακο, ειδικά το Σάββατο το βράδυ
  • Ενώ η ADR έχει υποστεί τις καθημερινές, η τιμή παρέμεινε σταθερή τα Σαββατοκύριακα

Η προσφορά/ζήτηση και τα έσοδα είναι οι λέξεις-κλειδιά στον τομέα της φιλοξενίας και, ενώ οι ειδικοί στα σκαμπό μπύρας μπορεί να δουν ότι φαίνεται ότι υπάρχουν λιγότεροι επισκέπτες που έρχονται στην Πατάγια, η ξενοδοχειακή επιχείρηση είναι αρκετά αισιόδοξη. Ωστόσο, υπάρχουν επιπλέον 5,500 δωμάτια υπό κατασκευή στην περιοχή Pattaya. Το 41% ​​αυτής της νέας χωρητικότητας θα ανοίξει το 2020.

Εκτός από τα στατιστικά στοιχεία των ξενοδοχείων, υπήρξε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον Puchong Kometsopha από τον Όμιλο WHA που τονίζει τις τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην ΕΟΚ. Υπάρχουν πολλά μεγάλα έργα υπό κατασκευή και πολλά άλλα σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού. Αυτά θα επηρεάσουν και ήδη την πληρότητα των τοπικών ξενοδοχείων. Μερικές φορές μπορεί να βλέπουμε μόνο τη δική μας άποψη για την Πατάγια, αλλά η επισκόπηση είναι τεράστια και η ανάπτυξη θα φέρει αυξημένες δραστηριότητες στα ξενοδοχεία μας.

Μετά τις παρουσιάσεις και τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις σε πάνελ, η πλειονότητα των παρευρισκομένων διέκοψε στο Havana Bar, όπου φάνηκαν ακραίοι επιχειρηματικοί αντίπαλοι να συζητούν ευχάριστα τόσο επιχειρηματικά όσο και, φυσικά, άλλα σημαντικά θέματα!

Οι παρουσιάσεις από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε αναλυτικά στον ιστότοπο AmCham Thailand https://www.amchamthailand.com/2019/09/06/hotels-and-hotel-residences-market-outlook-for-greater-pattaya/

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/