Το Υπουργείο Τουρισμού της Ταϊλάνδης ανακοινώνει τα τουριστικά αποτελέσματα του Αυγούστου..αύξηση 5.59% σε ετήσια βάση, ισχυρή ανάκαμψη της Κίνας

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (Reuters) – Ο αριθμός των ξένων τουριστών που έφτασαν στην Ταϊλάνδη αυξήθηκε 5.59% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με τον αριθμό των Κινέζων επισκεπτών να ανακάμπτει έντονα, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Τουρισμού.

Οι 3.41 εκατομμύρια ξένες αφίξεις τον Αύγουστο δαπάνησαν 170 δισεκατομμύρια μπατ (5.55 δισεκατομμύρια δολάρια), σημειώνοντας αύξηση 7.12% από έτος σε έτος, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο αριθμός των Κινέζων τουριστών, της μεγαλύτερης πηγής επισκεπτών της Ταϊλάνδης, εκτινάχθηκε 15.6% τον Αύγουστο από πέρυσι σε 1 εκατομμύριο, μετά από αύξηση 5.81% τον Ιούλιο μετά από πέντε μήνες πτώσης.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, ο αριθμός των ξένων τουριστών αυξήθηκε κατά 2.6% σε ετήσια βάση σε 26.5 εκατομμύρια.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο αριθμός των ξένων ταξιδιωτών θα φτάσει τον στόχο ρεκόρ των 40 εκατομμυρίων φέτος, δήλωσε στους δημοσιογράφους η κυβερνητική εκπρόσωπος Narumon Pinyosinwat.

«Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν τυχόν επιπτώσεις εισροής ξένων τουριστών στο κοινό, το περιβάλλον και τις υποδομές», είπε.

Πέρυσι, υπήρξαν 38.3 εκατομμύρια ξένες αφίξεις, αλλά μια καταστροφή με σκάφος κοντά στο νησί Πουκέτ που σκότωσε 47 Κινέζους επισκέπτες ενοχοποιήθηκε για την πτώση των αριθμών που προέρχονται από την Κίνα.

Ο τουρισμός είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της Ταϊλάνδης, με τις ξένες τουριστικές εισπράξεις να αντιπροσωπεύουν περίπου το 12% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).

πηγή:

reuters_logo.jpg

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/