Ο αρχηγός των Ξένων Μικτών Εμπορικών Επιμελητηρίων στην Ταϊλάνδη ζητά την αναθεώρηση μετανάστευσης TM 30

Σε συνέντευξή του στην Bangkok Post το Σαββατοκύριακο, ο Επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου Εξωτερικών, Stanley Kang, ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τους αμφιλεγόμενους κανόνες και κανονισμούς TM 30.

Το TM 30, το οποίο περιλαμβάνει έναν ιδιοκτήτη που υποβάλλει κάθε φορά που κάποιος διανυκτερεύει μαζί του που είναι αλλοδαπός, καθώς και ο αλλοδαπός που υποβάλλει ένα παρόμοιο έντυπο κατά την επιστροφή του στην κανονική του διεύθυνση και απαιτεί την κατάθεση κάθε φορά που κάποιος αφήνει την εγγεγραμμένη διεύθυνσή του για 24 ώρες , ακόμη και για ταξίδια στην εξοχή, έχει πολλούς ομογενείς στα όπλα για μήνες.

Το TM30 είναι νόμος από το 1979, αλλά μόλις άρχισε να εφαρμόζεται από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση και πρόστιμα για πολλούς.

Στη συνέντευξη, ο κ. Kang δηλώνει ότι πιστεύει ότι ο νόμος βλάπτει την εικόνα της Ταϊλάνδης και ότι πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμοστεί, δίνοντας εξαιρέσεις για όσους έχουν συνταξιοδοτική ή επαγγελματική βίζα καθώς και για αλλοδαπούς φοιτητές που έχουν ήδη μεγάλο αριθμό έγγραφα και διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν, καθώς και ένα check-in 90 ημερών, μόνο για να μείνετε στη χώρα.

Δήλωσε ότι μόνο η Ταϊλάνδη απαιτεί το σύστημα παρακολούθησης και πολλοί επιχειρηματίες, ειδικά οι Ιάπωνες, έχουν εκφράσει ανησυχία για τον κανόνα και αναφέρουν το γεγονός ότι το Βιετνάμ και άλλες κοντινές χώρες επιτρέπουν την ελευθερία μετακινήσεων.

Ο κ. Kang είπε ότι πολλοί ιδιοκτήτες και ξενώνες βάζουν πλέον πινακίδες χωρίς ξένους και πολλοί αλλοδαποί που θα ταξίδευαν στη χώρα και θα ξόδευαν περισσότερα χρήματα τώρα μένουν στη θέση τους, φοβούμενοι ότι θα βρουν πρόβλημα ή δεν θέλουν να ασχοληθούν με τη διαδικασία του εντύπου .

Ολόκληρη η συνέντευξη μπορείτε να βρείτε παρακάτω. Ο κ. Kang παραδέχτηκε ότι δεν έχει απευθείας συναντηθεί με την κυβέρνηση και τους υπουργούς αυτή τη στιγμή, αλλά λόγω της αυξανόμενης πίεσης από τους διεθνείς επιχειρηματίες και τους εκπατρισμένους έχει κάνει μια δημόσια δήλωση, προσχωρώντας σε εκείνους πολλών άλλων σημαντικών και νομοταγών ομογενών που λένε τους κανονισμούς πρέπει να αλλάξει.

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1745794/kang-calls-for-tm30-immigration-review

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/