Οι νομοθέτες δηλώνουν ότι θα εισαγάγουν σχέδιο νόμου για την καλλιέργεια έως και έξι φυτών μαριχουάνας στο σπίτι αυτή την εβδομάδα στην Ταϊλάνδη

Μπανγκόκ-

Το κόμμα Bhumjaithai επέμεινε ότι θα υποβάλει ένα προσχέδιο νόμου στη Βουλή αυτή την εβδομάδα για να επιτρέψει στους ανθρώπους να καλλιεργούν έξι φυτά μαριχουάνας στο σπίτι.

Η κίνηση ήρθε μετά τη διεξαγωγή του φόρουμ του κόμματος για τη συγκέντρωση δημόσιας συμβολής για το νομοσχέδιο. Το κόμμα κέρδισε μεγάλο μέρος της υποστήριξής του στις εκλογές της 24ης Μαρτίου λόγω της δέσμευσής του να νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης.

Το βασικό μέλος του κόμματος Supachai Jaisamut είπε το Σάββατο ότι το προσχέδιο νόμου επιδιώκει την τροποποίηση του Νόμου για τα Ναρκωτικά ώστε να επιτρέπεται σε κάθε νοικοκυριό να καλλιεργεί έως έξι φυτά κάνναβης για προσωπική και οικιακή κατανάλωση.

«Αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητα του κόμματος και μπορούμε να την εκπληρώσουμε. Εάν το τροποποιημένο νομοσχέδιο μπορέσει να περάσει από το κοινοβούλιο, θα ωφελήσει πολύ τον λαό», είπε ο κ. Jaisamut.

Το νομοσχέδιο θα χρειαζόταν την υποστήριξη τουλάχιστον 500 νομοθετών για να ψηφιστεί, ωστόσο, τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι μπορεί πράγματι να περάσει καθώς η κάνναβη αφαιρέθηκε πρόσφατα καθώς ένα ελεγχόμενο ναρκωτικό και η ιατρική μαριχουάνα συνεχίζει να είναι επιτυχία για τη χώρα.

Η Pattaya News σημειώνει ότι δεν είναι σαφές εάν θα επιτραπεί σε έναν εκπατρισμένο ή αλλοδαπό να καλλιεργήσει νόμιμα τα φυτά του βάσει του προτεινόμενου νόμου αυτή τη στιγμή.

Πηγή: Bangkok Post, με πρόσθετο υλικό και επεξεργασίες από το The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/