Η Ταϊλάνδη θα νομιμοποιήσει πλήρως τις υπηρεσίες μετακίνησης όπως το Grab μέχρι τις αρχές του 2020, λέει το Υπουργείο Μεταφορών

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (Reuters) – Η Ταϊλάνδη έχει συντάξει κατευθυντήριες γραμμές για τη ρύθμιση των εταιρειών μεταφοράς και σκοπεύει να νομιμοποιήσει τις υπηρεσίες μέχρι τον Μάρτιο του 2020, δήλωσε την Παρασκευή το υπουργείο Μεταφορών.

Υπηρεσίες κοινής χρήσης διαδρομής υπάρχουν σε μια νόμιμη γκρίζα ζώνη στην Ταϊλάνδη, με την αστυνομία να σταματά και να επιβάλλει πρόστιμα στους οδηγούς επειδή δεν είναι σωστά εγγεγραμμένοι.

Οι κατευθυντήριες γραμμές απαιτούν τα ιδιωτικά οχήματα να είναι ταξινομημένα και εξοπλισμένα με σύστημα GPS, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών. Οι οδηγοί θα χρειαστούν δημόσια άδεια οδήγησης.

Οι εταιρείες μεταφοράς πρέπει να επαληθεύουν την ταυτότητα των οδηγών και να λειτουργούν ένα 24ωρο κέντρο παραπόνων, ανέφερε το υπουργείο.

«Πρέπει να εξετάσουμε τι είναι δυνατό στο πλαίσιο του νόμου για να δώσουμε επιλογές στο κοινό – όχι να αυξήσουμε τον ανταγωνισμό με τα ταξί στο σύστημα», δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής μόνιμος γραμματέας Jirut Wisansitr.

Οι υπηρεσίες κρατήσεων ταξιδιού είναι δημοφιλείς στη χώρα των 67 εκατομμυρίων, επειδή μερικές φορές είναι φθηνότερες και λιγότερο πιθανό να αρνηθούν να μεταφέρουν επιβάτες στους προορισμούς τους από τα κανονικά ταξί, αλλά έχουν ενοχλήσει τους παραδοσιακούς οδηγούς ταξί.

Οι προτεινόμενες αλλαγές έρχονται μετά την εκστρατεία του Κόμματος Bhumjaithai στις φετινές εκλογές με την υπόσχεση να νομιμοποιήσει τις υπηρεσίες ιππασίας. Το κόμμα κέρδισε αρκετές έδρες για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού και του ανατέθηκε η ευθύνη για το υπουργείο Μεταφορών.

Ορισμένες εταιρείες ιππασίας δραστηριοποιούνται στην άναρχη αγορά της Ταϊλάνδης εδώ και μερικά χρόνια.

Η Grab με έδρα τη Σιγκαπούρη προσφέρει βόλτες με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, ενώ η αντίπαλός της Get, μια μονάδα της Go-Jek της Ινδονησίας, προσφέρει μόνο βόλτες με μοτοσικλέτες.

Οι εταιρείες της Ταϊλάνδης έχουν επίσης επενδύσει σε startups που μοιράζονται τη διαδρομή.

Πηγή: Reuters

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉReuters
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/