Τελευταίες ενημερώσεις για τις πλημμύρες στα βορειοανατολικά: Εφαρμόζεται σχέδιο διατήρησης νερού για τη συγκομιδή, ενημέρωσε ο υπουργός Γεωργίας

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ΝΝΤ) – Για τον μετριασμό των πλημμυρών στην κεντρική περιοχή, ο Υπουργός Γεωργίας και Συνεταιρισμών έδωσε εντολή στο Βασιλικό Τμήμα Άρδευσης να βρει χώρους κατακράτησης νερού για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στους χωρικούς. Εν τω μεταξύ, το φράγμα Chao Phraya εκκενώνει τώρα νερό με 770-800 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, προκαλώντας πιθανότατα υπερχείλιση ποταμού σήμερα το απόγευμα, 6 Αυγούστου 2019, στο Ang Thong και στην Ayutthaya.

Ο Υπουργός Γεωργίας και Συνεταιρισμών, Chalermchai Sri-on, έλαβε την τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση των υδάτων, όπου τέσσερις ταμιευτήρες στη λεκάνη του ποταμού Chao Phraya διαθέτουν τώρα 10.855 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, που είναι το 44% της συνολικής χωρητικότητάς τους. Ο όγκος αυτός περιλαμβάνει τέσσερα δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα χρησιμοποιήσιμου νερού και μπορεί να φιλοξενήσει 14 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα περισσότερα.

Το φράγμα του ποταμού Chao Phraya απορρίπτει τώρα νερό σταδιακά με 770-800 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει υπερχείλιση ποταμού και πλημμύρες πέρα ​​από το φράγμα του ποταμού Noi, που περιβάλλει το κανάλι Khlong Phong Pheng στο Ang Thong, το κανάλι Khlong Bang Ban στην Ayutthaya. στην υποπεριφέρεια Hua Wieng, στην υποπεριφέρεια Ban Kra Toom, στην περιφέρεια Sena, στην υποπεριφέρεια Lad Chid, στην υποπεριφέρεια Tha Din Daeng και στην περιφέρεια Pak Hai. Τα νερά της πλημμύρας αναμένεται να έχουν βάθος 20-30 εκατοστά.

14 επαρχίες στις βόρειες και κάτω βόρειες περιοχές παραμένουν πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Phichit, Uttaradit, Sukhothai, Phetchabun, Yasothon, Roi Et, Kalasin, Khon Kaen, Mahasarakham, Udon Thani, Ubon Ratchathani, Amnat Charoen και Sakhon Nakhon. Το Βασιλικό Τμήμα Άρδευσης έχει προμηθεύσει αντλίες νερού, βάρκες επιτάχυνσης της ροής του νερού, φορτηγά και σιφόνια για να βοηθήσει στον μετριασμό της καταστροφής.

Όλα τα αρδευτικά έργα, ειδικά εκείνα σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει επανειλημμένα, έχουν λάβει εντολή να προετοιμαστούν για την κατάσταση. Οι περιοχές στο Phichit και στο Phitsanulok θα οριστούν ως περιοχές κατακράτησης νερού για τη διαχείριση του νερού που ρέει από την άνω βόρεια περιοχή, κάτι που θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στους χωρικούς στην κεντρική περιοχή. Οι περιοχές κατακράτησης αναμένεται να χωρέσουν 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα νερού συνολικά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, επιτρέποντας στους αγρότες να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή τους εκ των προτέρων.

Πηγή: Εθνικό Γραφείο Ειδήσεων της Ταϊλάνδης

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΕθνικό Γραφείο Ειδήσεων της Ταϊλάνδης
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/