Οι πλημμύρες στη βορειοανατολική πλευρά έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής σε 16 θανάτους και περισσότερα από 100,000 σπίτια έχουν πληγεί σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης σήμερα

Ο συνδυασμός της τροπικής καταιγίδας Podul στην άνω Ταϊλάνδη και του εποχικού νοτιοδυτικού μουσώνα στη Νότια, προκάλεσαν πλημμύρες σε 31 επαρχίες με αποτέλεσμα 16 αναφερόμενους θανάτους και 102,074 νοικοκυριά που επλήγησαν μεταξύ 29 Αυγούστου και Πέμπτη (5 Σεπτεμβρίου), επικεφαλής του Τμήματος Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών λέει ο Chayaphol Thitisak.

Ο Chayaphol είπε ότι 10 επαρχίες παραμένουν πλημμυρισμένες - Phetchabun, Sukhothai, Phitsanulok. Phichit, Amnat Charoen, Yasothon, Khon Kaen, Ubon Ratchathani, Roi Et και Si Sa Ket.

Οι δεκαέξι θάνατοι αναφέρθηκαν σε Amnat Charoen (4), Roi Et (4), Khon Kaen (3), Phichit (2), Ubon Ratchathani (1), Phitsanulok (1) και Mukdahan (1), ενώ ένα άτομο αγνοείται στη Ναν και άλλος ένας τραυματίας στο Τσαγιαφούμ, είπε. Συνολικά 1,438 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από 15 τοποθεσίες που κινδυνεύουν στις τέσσερις επαρχίες Khon Kaen, Amnat Charoen, Yasothon και Ubon Ratchathani.

Το τμήμα ενώθηκε με επαρχιακούς αξιωματούχους, μαζί με στρατό και σχετικές υπηρεσίες, για να παράσχουν εργάτες και εργαλεία για να βοηθήσουν τα θύματα της καταστροφής και να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες εγκαθιστώντας αντλίες για την αποστράγγιση του νερού από τις πληγείσες περιοχές, είπε ο Τσαγιάφολ. Βάρκες με επίπεδο πυθμένα στάλθηκαν για να βοηθήσουν στη μεταφορά των αντικειμένων των ανθρώπων και στη μεταφορά, ενώ αξιωματούχοι εξέτασαν επίσης ζημιές για να παράσχουν περαιτέρω βοήθεια σύμφωνα με κανονισμό του υπουργείου Οικονομικών, πρόσθεσε.

Καθώς περιοχές της χώρας εξακολουθούν να υποφέρουν από έντονες βροχοπτώσεις που ενέχουν τον κίνδυνο ξαφνικών πλημμυρών, δασικών απορροών και κατολισθήσεων, οι αξιωματούχοι του τμήματος θα παρακολουθούν στενά την κατάσταση και θα προετοιμαστούν να παράσχουν έγκαιρη βοήθεια στους πληγέντες κατοίκους, είπε ο Τσαγιάφολ.

Προέτρεψε τον κόσμο να παρακολουθεί στενά τα δελτία καιρού και να καλεί για βοήθεια στην τηλεφωνική γραμμή 1784 του τμήματος όλο το εικοσιτετράωρο.

Πηγή: The Nation.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/