Δύο Ταϊλανδοί ψαράδες παραδέχονται ότι σκότωσαν παράνομα περισσότερα από 30 δελφίνια

Μπανγκόκ-

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης απάντησε σε ένα βίντεο κλιπ που δείχνει 30 δελφίνια πιασμένα σε μια αλιευτική τράτα στα ύδατα της Μαλαισίας, σκοτώνοντας πολλά από τα θηλαστικά στη διαδικασία.

Το κλιπ τους διαβιβάστηκε από το Κέντρο Διοίκησης Παράνομης Αλιείας (CCCIF).

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διέταξε μια άμεση έρευνα που οδήγησε στην ανακάλυψη ότι το σκάφος στο βίντεο ονομαζόταν «S.Pornthepnawee 9», ένα ταϊλανδέζικο σκάφος που πουλήθηκε σε έναν αγοραστή από τη Μαλαισία πριν από 2 χρόνια. Το σκάφος είχε μεταφερθεί στα ύδατα της Μαλαισίας και άλλαξε το όνομά του σε «KNF 7779». Αν και δεν είναι πλέον σκάφος νηολογημένο στην Ταϊλάνδη, υπήρχαν 2 Ταϊλανδοί ψαράδες, ηλικίας 56 και 49 ετών, στο σκάφος τη στιγμή που καταγράφηκε το βίντεο.

Οι δύο Ταϊλανδοί εργάζονταν ως επικεφαλής ψαράς και βοηθός επικεφαλής ψαρά. Και οι δύο άνδρες έχουν τώρα εντάλματα που έχουν εκδοθεί στο όνομά τους για το περιστατικό, σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα για την Αλιεία BE 2558 Άρθρο 66 που απαγορεύει την αλιεία θαλάσσιων θηλαστικών ή θαλάσσιων ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση. Θα μπορούσαν να τους επιβληθεί πρόστιμο μεταξύ 300,000 και 3,000,000 εκατομμυρίων μπατ.

Οι δύο άνδρες παραδέχθηκαν ότι εργάζονταν στο σκάφος και ότι ήταν υπεύθυνοι για την εντολή να ανυψωθούν και τα 30 δελφίνια στη βάρκα. Είπαν στους ερευνητές ότι, αφού τα δελφίνια βρέθηκαν στο κατάστρωμα, τα 4 μετατράπηκαν σε «δελφίνια» και τα υπόλοιπα πετάχτηκαν πίσω στη θάλασσα.

Δεν είναι σαφές πόσοι ήταν οι νεκροί όταν πετάχτηκαν πίσω. Εάν οι άντρες δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τα πρόστιμα, θα μπορούσαν να φυλακιστούν έως και 2 χρόνια.

Πηγή: Sanook, Thaiger

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/