Λεοπάρδαλη που κρατείται ως κατοικίδιο στο Na Jomtien ειδοποιεί τους ντόπιους

Ένας ξένος και η Ταϊλανδή σύζυγός του καταδικάστηκαν στο Διαδίκτυο από κορυφαίους ακτιβιστές άγριας ζωής και μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή κράτησαν μια λεοπάρδαλη ως κατοικίδιο σε ένα νοικιασμένο σπίτι κοντά στην Πατάγια. 

Ένας κορυφαίος ακτιβιστής ζώων που ζει στην Ταϊλάνδη είπε ότι είναι σοκαρισμένος και μπερδεμένος που οι αρχές της Ταϊλάνδης επέτρεψαν στον άνδρα και την Ταϊλανδή σύζυγό του να κρατήσουν τη λεοπάρδαλη στο σπίτι τους στο Na Jomtien, στο Sattahip. 

Ο Sanook ανέφερε ότι οι ειδικές δυνάμεις "Wild Hawk", μια υπηρεσία διατήρησης και προστασίας των ζώων, πήγαν σε ένα διώροφο σπίτι στο Na Jomtien τη Δευτέρα το απόγευμα αυτής της εβδομάδας μετά από καταγγελίες από γείτονες.

Βρήκαν μια τετράχρονη λεοπάρδαλη πλήρως ενηλικιωμένη. Το σπίτι έχει τσιμεντένιο φράχτη που περιβάλλει το ακίνητο και καλύπτεται με δίχτυ ύψους 3 μέτρων, είπε ο Sanook.

Η Nitaya είπε ότι αυτή και ο αλλοδαπός σύζυγός της είχαν μεγαλώσει το "Typhoon" από τότε που ήταν μικρό. 

Έδειξε έγγραφα που έδειχναν ότι το ζευγάρι είχε αγοράσει νόμιμα 3 λεοπαρδάλεις που είχαν πεθάνει. Είχαν δύο απογόνους, τον Typhoon και ένα θηλυκό που ονομαζόταν Fah Sai που ήταν άρρωστο και στο Τσιάνγκ Μάι. 

Μετακόμισαν από το Τσιάνγκ Μάι στο νοικιασμένο σπίτι στο Σαταχίπ πριν από τέσσερις ή πέντε ημέρες.

Μια νομική υπόθεση που κινήθηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους στο Τσιάνγκ Μάι αποφάσισε ότι μπορούσαν να κρατήσουν τα κατοικίδια. Ωστόσο, η Nitaya και ο σύζυγός της δεν έχουν ακόμη καταχωρίσει τα ζώα σε ένα γραφείο μητρώου ζώων στη Σρι Ράτσα. 

Τους δόθηκε εντολή να κάνουν βελτιώσεις στο σπίτι, ώστε η λεοπάρδαλη να μην μπορεί να βγει έξω και να επιτεθεί σε γείτονες. 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν σε μεγάλο βαθμό αρνητικά για το κατοικίδιο που φυλάσσεται στην περιοχή.

Πηγή: Sanook, Thai visa

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/