Νόμιμη η διπλή τιμολόγηση στα νοσοκομεία στις 29 Σεπτεμβρίου

Πίστωση: Coconuts Bangkok

Η διπλή τιμολόγηση δεν αφορά πλέον μόνο εθνικά πάρκα, μουσεία και πάρκα αναψυχής.

Τα δημόσια νοσοκομεία της Ταϊλάνδης μπορούν πλέον να χρεώνουν νόμιμα στους ξένους υπηκόους υψηλότερες τιμές για υπηρεσίες βάσει των νέων κανονισμών που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Περισσότερο από τη διπλή τιμολόγηση, οι νέοι κανονισμοί ορίζουν τέσσερις βαθμίδες χρεώσεων που μπορούν να χρεωθούν με βάση την κατάσταση βίζας του ασθενούς. Το κόστος θεραπείας ορίζεται σε τέσσερα επίπεδα: υπήκοοι Ταϊλάνδης, αλλοδαποί από γειτονικές χώρες και εργαζόμενοι αλλοδαποί με μη μεταναστευτικές βίζες. Η τέταρτη ομάδα αποτελείται από τουρίστες και συνταξιούχους.

Ενώ οι αλλοδαποί από άλλες χώρες της ASEAN φαίνεται να πληρώνουν τα ίδια επιτόκια με τους Ταϊλανδούς ασθενείς, αυξάνονται σημαντικά για την τρίτη ομάδα –η οποία περιλαμβάνει τους περισσότερους εκπατρισμένους– ενώ οι συνταξιούχοι και οι τουρίστες παίρνουν πραγματικά τον άξονα.

Για παράδειγμα, ένας απλός έλεγχος αντισωμάτων κοστίζει στους Ταϊλανδούς και τους κατοίκους της ASEAN 130 THB. Οι περισσότεροι απόδημοι θα πληρώσουν 190 THB ενώ οι συνταξιούχοι και οι τουρίστες πληρώνουν διπλά – 260 THB.

Θέλετε τεστ HIV; Τα 160 THB που χρεώνονται σε υπηκόους Ταϊλάνδης και ASEAN ανέρχονται σε 240 THB για εργαζόμενους ομογενείς και 320 THB για συνταξιούχους/τουρίστες.

Ο ιατρικός τουρισμός της Ταϊλάνδης απέφερε περίπου 18.4 δισεκατομμύρια THB baht (600 εκατομμύρια δολάρια) το 2018, αλλά οι περισσότεροι αναζητούν θεραπεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Στο υψηλότερο άκρο, μια μαγνητική τομογραφία σπονδυλικής στήλης που κοστίζει στους Ταϊλανδούς και τους γείτονές τους 18,700 THB ανέρχεται σε 23,375 THB για τους εργαζόμενους ομογενείς και 28,050 THB για συνταξιούχους/τουρίστες.

Οι νέοι συντελεστές τίθενται σε ισχύ από τις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι νέοι κανόνες ουσιαστικά καθιστούν νόμιμο για τα δημόσια νοσοκομεία να χρεώνουν περισσότερους ξένους υπηκόους, κάτι που υπήρξε πηγή καταγγελιών όλα αυτά τα χρόνια όταν συνέβη παράνομα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο coconuts.

https://coconuts.co/bangkok/news/dual-pricing-foreigners-legal-thai-public-hospitals/

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/