Όλα τα τσιγάρα στην Ταϊλάνδη θα πωλούνται σε πανομοιότυπες θαμπές συσκευασίες από τις 12 Σεπτεμβρίου

Μπανγκόκ-

Φωτογραφία: Thaiger

Σημειώνοντας ότι οι καπνοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να συμμορφώνονται με τον Κανονισμό Τυποποιημένης Συσκευασίας της Ταϊλάνδης δύο εβδομάδες πριν από την απαιτούμενη προθεσμία, η Συμμαχία Ελέγχου Καπνού Νοτιοανατολικής Ασίας επαινεί την Ταϊλάνδη ως την πρώτη χώρα στην περιοχή ASEAN και την Ασία που εγκαινίασε την τυποποιημένη συσκευασία καπνού.

 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2019, με πλήρη σταδιακή κατάργηση 90 ημερών των παλαιών αποθεμάτων τσιγάρων έως τις 12 Δεκεμβρίου 2019, όλα τα τσιγάρα στην Ταϊλάνδη πρέπει να πωλούνται σε σκούρα καφέ πακέτα με επωνυμίες τσιγάρων τυπωμένες σε τυποποιημένο τύπο γραμματοσειράς, μέγεθος , χρώμα και τοποθεσία, χωρίς χρώματα μάρκας ή λογότυπα.

 

Η νέα τυποποιημένη συσκευασία συμπληρώνει τις εικονογραφικές προειδοποιήσεις για την υγεία της Ταϊλάνδης, οι οποίες καταλαμβάνουν το ανώτερο 85% των μπροστινών και οπίσθιων πλαισίων των συσκευασιών, που είναι επί του παρόντος οι μεγαλύτερες στον ASEAN.

 

«Συγχαίρουμε την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για αυτό το σημαντικό ορόσημο για τη δημόσια υγεία και προτρέπουμε το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας να παρακολουθεί αυστηρά τη συμμόρφωση και να επιβάλλει κυρώσεις στις καπνοβιομηχανίες που δεν συμμορφώνονται με το νέο νόμο», δήλωσε ο Δρ. Ulysses Dorotheo, Εκτελεστικός Διευθυντής της SEATCA.

 

Οι τυποποιημένες συσκευασίες μειώνουν την ελκυστικότητα των προϊόντων καπνού, εξαλείφουν τη συσκευασία καπνού ως μορφή διαφήμισης και αυξάνουν την αισθητή και αποτελεσματικότητα των εικονογραφικών προειδοποιήσεων για την υγεία. Το πιο σημαντικό, αυτό μειώνει επίσης τη μύηση των νέων στη χρήση καπνού περιορίζοντας την ικανότητα της καπνοβιομηχανίας να εμπορεύεται στους νέους, ενθαρρύνει το κόψιμο στους σημερινούς χρήστες καπνού και βοηθά στην πρόληψη της υποτροπής των πρώην χρηστών.

 

Η Ταϊλάνδη προστίθεται σε άλλες 15 χώρες που απαιτούν ήδη τυποποιημένες συσκευασίες καπνού, δηλαδή Αυστραλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Νέα Ζηλανδία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Καναδάς, Ουρουγουάη, Σλοβενία, Βέλγιο και Ισραήλ. Τουλάχιστον 13 άλλες χώρες βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια εισαγωγής τυποποιημένων νόμων για τις συσκευασίες.

 

Η Σιγκαπούρη θα είναι η δεύτερη χώρα της ASEAN που θα εφαρμόσει αυτό το σημαντικό μέτρο ελέγχου του καπνού. Οι Κανονισμοί Καπνού του 2019 απαιτούν ότι όλα τα προϊόντα καπνού (συμπεριλαμβανομένων των τσιγάρων, των πουρών, των πούρων, των beedies, του anghoon και άλλων προϊόντων καπνού σε ρολό) πρέπει να συμμορφώνονται πλήρως με την τυποποιημένη συσκευασία από την 1η Ιουλίου 2020.

 

«Η εφαρμογή αυτού του σωτηρίου μέτρου που περιέχεται στη Σύμβαση Πλαίσιο του ΠΟΥ για τον έλεγχο του καπνού, η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη έχουν χαράξει έναν δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι γειτονικές χώρες της ASEAN», δήλωσε ο Dorotheo.

πηγή: https://thethaiger.com/news/national/all-cigarettes-in-thailand-sold-in-drab-packaging-starting-september-12

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤο Thaiger
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/