Το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης εξετάζει σθεναρά την προώθηση της απαγόρευσης των πλαστικών κατά δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων καλαμιών και πλαστικών σακουλών

Το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει, κατά 1-2 χρόνια, η πλήρης απαγόρευση της χρήσης πλαστικών σακουλών μιας χρήσης, κουτιών από φελιζόλ, πλαστικών καλαμιών και πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης.

Ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Varawut Silpa-Archa συμφώνησε την Τετάρτη να εξετάσει μια πρόταση, από ένα δίκτυο ομάδων προστασίας του περιβάλλοντος, ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου τον Απρίλιο να καταργήσει σταδιακά τους τέσσερις τύπους πλαστικών προϊόντων έως το έτος 2022 ήταν πολύ αργή και θα έπρεπε να είναι προχώρησε μπροστά.

Ο κ. Parkpoom Witharntirawat, ηγέτης του δικτύου, δήλωσε χθες ότι τα πλαστικά απόβλητα έχουν πλέον εκτεταμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον και η κατάσταση θα επιδεινωθεί εάν η Ταϊλάνδη περιμένει μέχρι το 2022 για να εφαρμόσει την απαγόρευση.

Επεσήμανε ότι τα υπάρχοντα εθελοντικά μέτρα για την προώθηση της μείωσης της χρήσης πλαστικών σακουλών είναι πολύ επιεικά, προσθέτοντας «Θα πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα προς μια κοινωνία χωρίς πλαστικά. Κάθε σύγχρονο κατάστημα, εμπορικό κέντρο ή άλλη δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τόσο πολύ πλαστικό», είπε.

Ο κ. Varawut είπε χθες ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα για να προσπαθήσει να μειώσει την ποσότητα των σκουπιδιών, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών απορριμμάτων, που ξεπλένονται στις θάλασσες γύρω από την Ταϊλάνδη, τοποθετώντας δίχτυ στις εκβολές πολλών ποταμών για να παγιδεύονται τα σκουπίδια.

Αν και παραδέχτηκε ότι αυτό δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει τη βασική αιτία του προβλήματος, είπε ότι είναι ένα βραχυπρόθεσμο μέτρο που μπορεί να βοηθήσει στην άμβλυνση του προβλήματος των πλαστικών απορριμμάτων που εισέρχονται στους ωκεανούς.

Πηγή: Thai PBS, Thai Visa

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤαϊλανδική PBS/Ταϊλανδική Βίζα
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/