Η Ταϊλάνδη επεκτείνει τις εξαιρέσεις για τα τέλη βίζας έως τον Απρίλιο του επόμενου έτους για 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Κίνας

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (Reuters) – Η Ταϊλάνδη θα παρατείνει μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους ένα μέτρο που απαλλάσσει τα τέλη για βίζα κατά την άφιξη που εκδίδονται σε τουρίστες από 18 χώρες, καθώς φαίνεται να τονώσει την ανάπτυξη του τουρισμού για να τονώσει την επιβράδυνση της οικονομίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός την Τρίτη.

Οι απαλλαγές αποτελούν μέρος ενός πακέτου τόνωσης 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την τόνωση της ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου ενός μορατόριουμ χρέους για τους αγρότες, δανείων για μικρότερες επιχειρήσεις και περισσότερων χρημάτων για τους χαμηλού εισοδήματος.

«Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την παράταση των απαλλαγών από τα τέλη μέχρι τον Απρίλιο του 2020», είπε ο Πρωθυπουργός Prayuth Chan-ocha στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα καλύπτει τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά και το νέο έτος της Ταϊλάνδης, Songkran.

Οι εισπράξεις από ξένους τουρίστες αποτελούν περίπου το 12% της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά οι αφίξεις αυξήθηκαν μόλις 0.89% τον Ιούνιο, με τους επισκέπτες από την Κίνα, τη μεγαλύτερη πηγή, να μειώνονται κατά 7.1% από πέρυσι.

Το τέλος των 2,000 μπατ (65 $) θα καταργηθεί μέχρι το επόμενο έτος για ταξιδιώτες από 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας.

Ωστόσο, το υπουργικό συμβούλιο απέρριψε μια πρόταση για είσοδο χωρίς βίζα για επισκέπτες από την Κίνα και την Ινδία, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Narumon Pinyosinwat.

(1$=30.8100 μπατ)

Πηγή: Reuters

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/