Από σήμερα ξεκινάει η απαγόρευση του καπνίσματος στο σπίτι

Η απαγόρευση του καπνίσματος στο σπίτι στην Ταϊλάνδη τίθεται σε νόμο σήμερα. Οι άνθρωποι μπορούν να διωχθούν για ενδοοικογενειακή κακοποίηση με το άναμμα. 

Γυναίκες και παιδιά λέγεται ότι είναι οι αποδέκτες του περισσότερου παθητικού καπνίσματος και από σήμερα και μετά μπορούν να θεωρούνται θύματα στην Ταϊλάνδη. 

Υπάρχει ένας αριθμός τηλεφωνικής γραμμής σε κάθε επαρχία για να καλέσετε για να αναφέρετε παραβιάσεις.

Μιλώντας στον διευθυντή Δρ Ronachai Khongsakon μιας ερευνητικής ομάδας καπνού είπε ότι οι γυναίκες ήταν ιδιαίτερα ευάλωτες με το 81% να υποφέρει από παθητικό κάπνισμα στο σπίτι. 

Υποστήριξε ότι 430,000 άνθρωποι πεθαίνουν παγκοσμίως ετησίως από παθητικό κάπνισμα και δύο στους τρεις είναι γυναίκες.

Ο νέος νόμος της Ταϊλάνδης στοχεύει να σταματήσει το κάπνισμα στα σπίτια 100%.

Οι άνθρωποι μπορούν να καλέσουν τα Κέντρα Οικογένειας και Προστασίας στο 1300 για να αναφέρουν κατάχρηση. Στη συνέχεια, οι υποθέσεις μπορούν να παραπεμφθούν σε δικαστήρια ανηλίκων και σε άλλα δικαστήρια.

Η κίνηση είναι η τελευταία από μια μακρά σειρά μέτρων για να σταματήσουν το κάπνισμα στην Ταϊλάνδη, ειδικά σε δημόσιους χώρους, σημειώνει η Thaivisa. 

Είναι πλέον παράνομο το κάπνισμα σε απόσταση 5 μέτρων από την είσοδο ενός ακινήτου με πρόστιμα 5,000 μπατ για παραβάσεις. 

Το κάπνισμα έχει απαγορευτεί στα αεροδρόμια με ειδικά δωμάτια εκτός τερματικών σταθμών για όσους καπνίζουν. 

Απαγόρευση παραλίας με πιθανότητα ποινής φυλάκισης ήρθε τον Φεβρουάριο του 2018. 

Πιστεύεται ότι υπάρχουν 10 εκατομμύρια καπνιστές στην Ταϊλάνδη με περίπου 72,000 θανάτους ετησίως. 

Πηγή: Manager Online/Thai Visa

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/