Η Ταϊλάνδη στοχεύει να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα κατά το ήμισυ το επόμενο έτος, όπως αναφέρθηκε σε Εθνικό συνέδριο για την οδική ασφάλεια

Μπανγκόκ-

Η Ταϊλάνδη στοχεύει να μειώσει το ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων κατά το ήμισυ μέχρι το επόμενο έτος και να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει ένα διεθνές σημείο αναφοράς, είπαν οι συμμετέχοντες σε ένα εθνικό συνέδριο οδικής ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου και Εκθέσεων της Μπανγκόκ (BITEC).

Το 14ο Σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας στην Ταϊλάνδη είχε ως θέμα «Παίξε το ρόλο σου και μοιράσου τον δρόμο» ή, για να του δώσουμε το ταϊλανδέζικο όνομά του, «Περπατήστε, Οδηγήστε Πήγαινε και Έλα με ασφάλεια». Η ετήσια εκδήλωση στοχεύει στη μείωση του πολύ υψηλού ποσοστού θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα στην Ταϊλάνδη, που κατά καιρούς σπάει παγκόσμια ρεκόρ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Prawit Wongsuwan προήδρευσε της τελετής έναρξης. Στην κεντρική του ομιλία, ανέφερε τον τρομακτικά υψηλό αριθμό θανάτων από τροχαία ατυχήματα που ξεπερνούν τους 21,000 κάθε χρόνο –κατά μέσο όρο 60 την ημέρα– τη μόνιμη αναπηρία περισσότερων από 6,000 ανθρώπων και τις συνακόλουθες οικονομικές απώλειες 500 δισεκατομμυρίων Bt.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η Ταϊλάνδη έχει το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα στην ASEAN και την ένατη στον κόσμο, χάνοντας 32.7 άτομα ανά 100,000 πληθυσμού, σε σύγκριση με 18.2 παγκοσμίως και 17.8 σε περιφερειακό επίπεδο.

Η διήμερη εκδήλωση επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση όλων των λύσεων οδικής ασφάλειας σε μια συνέργεια που περιλαμβάνει όλους τους σχετικούς κρατικούς φορείς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το φετινό σεμινάριο επικεντρώνεται επίσης στην προστασία των πεζών, των ποδηλατών, των αναβατών μοτοποδηλάτων και των μοτοσικλετιστών, οι οποίοι αποκαλούνται «Ευάλωτοι χρήστες του δρόμου» (VRU) από τον ΠΟΥ.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤο Έθνος
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/