Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης λέει ότι η Ταϊλάνδη αναζητά περισσότερους από 10 υπόπτους για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μπανγκόκ και τη Νότια Ταϊλάνδη το Σαββατοκύριακο

Κόσμος συγκεντρώνεται στην Μπανγκόκ στον τόπο μιας από τις βομβιστικές επιθέσεις της Παρασκευής.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (Reuters) – Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ταϊλάνδης κυνηγούν περισσότερους από 10 υπόπτους σε σχέση με μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην Μπανγκόκ την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Prayuth Chan-Ocha.

Έξι βόμβες εξερράγησαν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης την Παρασκευή, καθώς η πόλη φιλοξενούσε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης κορυφαίοι διπλωμάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και άλλες μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις.

Οι αρχές λένε τώρα ότι συνολικά έξι πυροσβεστικές βόμβες εξερράγησαν επίσης την Παρασκευή στο κέντρο της Μπανγκόκ, συμπεριλαμβανομένων δύο που προκάλεσαν μικρές πυρκαγιές σε εμπορικά κέντρα σε μια κεντρική εμπορική περιοχή δημοφιλής στους τουρίστες.

Το Σάββατο, τρεις ακόμη βόμβες εξερράγησαν επίσης σε τρία μηχανήματα ATM στη νότια επαρχία Πατάνι το Σάββατο, κανείς δεν τραυματίστηκε ούτε ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

«Υπάρχουν περισσότεροι από 10 εμπλεκόμενοι που πρέπει να συλληφθούν, να απαγγελθούν κατηγορίες και να διερευνηθούν τα αίτια (της επίθεσης), είπε ο πρωθυπουργός Πράγιουθ το πρωί της Δευτέρας από την Μπανγκόκ μιλώντας στον Τύπο.

«Δεν μπορούσαμε να πούμε αυτή τη στιγμή ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, αλλά είναι άκαρδοι και κακόβουλοι με στόχο να δημιουργήσουν χάος στη χώρα σε μια εποχή που τα πράγματα προχωρούν υπό μια δημοκρατική κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν από την Παρασκευή, κατηγορούμενοι ότι τοποθέτησαν δύο βόμβες, για τις οποίες οι αρχές νωρίτερα είχαν πει ότι ήταν ψεύτικες, μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας στο κέντρο της Μπανγκόκ την Πέμπτη, μια ημέρα πριν από τις έξι βομβιστικές επιθέσεις γύρω από την Μπανγκόκ.

Οι δύο ύποπτοι είναι από το Narathiwat, μια από τις μεγαλύτερες επαρχίες της Μαλαισίας και των Μουσουλμάνων στο βαθύ νότο της Ταϊλάνδης, όπου η εξέγερση εδώ και μια δεκαετία έχει αφήσει σχεδόν 7,000 νεκρούς από το 2004. Κρατούνται στη Yala, μια άλλη νότια επαρχία.

Η βία περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν την περιοχή, αν και οι μουσουλμάνοι μαχητές έχουν κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα στο παρελθόν.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉReuters, Με μικρές επεξεργασίες από τον Adam Judd
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/